Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 2 1.9 dci - Nie zapala

paweł37 11 Oct 2016 20:19 1014 13
  • #1
    paweł37
    Level 10  
    Witam, znowu mam problem z odpaleniem mojej Laguny 1.9 di 107km., zaczęło się od tego, że podczas jazdy, parę razy przerwała tak jakby na ułamek sekundy zabrakło paliwa, potem zgasła jak zawracałem, ale zapaliła bez problemu, postała dwa dni, zapaliła jak trzeba, przejechałem 20 km. było ok. bez szarpnięć, wyjeżdżając znowu zgasła mi po dwóch metrach i już kaplica, kręci i nie gada. Podłączyłem pod kompa, ale brak błędów, pompka wstępna chodzi filtr paliwa wymieniłem, odkręciłem przewód na wtrysku paliwo się pojawia, smok w zbiorniku czysty, poprzednim razem, kiedy do wymiany była pompa cr. Objawy były zupełnie inne, no i były błędy ciśnienia paliwa, próbowałem zrobić próbę przelewową wtryskiwaczy, ale podczas kręcenia na powrotach nie pojawia się nawet kropla paliwa.
    Proszę o jakieś podpowiedzi.
  • #2
    żałosna udręka
    Level 34  
    Obroty widzi?
  • #3
    paweł37
    Level 10  
    szczerze mówiąc niewiem, kumpel mi podłączył swój program a ja poprosiłem tylko o szczytanie błędów, wykręciłem czujniki wału i wałka i sprawdziłem miernikiem opór 2,6 ohm, dziwi mnie ten brak paliwa na powrotach podczas kręcenia silnikiem
  • #4
    żałosna udręka
    Level 34  
    paweł37 wrote:
    dziwi mnie ten brak paliwa na powrotach podczas kręcenia silnikiem
    Teraz dodatkowo go zapowietrzyłeś. Widzę z tego, ze sam sobie nie poradzisz.
  • #5
    paweł37
    Level 10  
    no tak , ale zdaje się że tak się robi próbę przelewową
  • #6
    żałosna udręka
    Level 34  
    Zatkałeś wężyk powrotu żeby paliwo nie spłynęło do zbiornika?
  • #7
    paweł37
    Level 10  
    no tak tak, i po menzurce na każdy wtrysk a tu lipa, kiedyś padła mi pompa cr. ale objawy były zupełnie inne, no i tak robiłem próbę przelewową, tylko na rozruszniku
  • Helpful post
    #8
    żałosna udręka
    Level 34  
    Twoje szanse wzrosły, ale bez sprawdzenia parametrów na kompie nie ruszysz do przodu.
  • Helpful post
    #9
    ElCamin0
    Level 11  
    Sprawdź jakie widzi obroty i jakie jest ciśnienie przy kręceniu. Poniżej 250 bar nie odpali.
  • #10
    paweł37
    Level 10  
    to prawda jutro sprawdzę ale mam tylko ddt 2000
  • #12
    paweł37
    Level 10  
    Mam takie pytanie , czy pompa z nr. 0445010075 od silnika 120km. podejdzie do mojego auta nr. mojej pompy 0445010018, optycznie wyglądają inaczej , sposób mocowania taki sam.

    Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:

    Podłączyłem Lagune i zrobiłem zdjęcia , może ktoś mi je zinterpretować san1 zrobiony na włączonym zapłonie, po wyłaczeniu sie pompki wstępnej, nr5 podczas kręcenia silnikiem
  • #14
    paweł37
    Level 10  
    Panowie problem rozwiązany, winny był czujnik ciśnienia na listwie,po wymianie auto odpala, wszystkim bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam.