Posiadam Mondeo MK3 z 2001 roku. Po kupnie auta musiałem wymienić zamek kierowcy ponieważ z pilota nie otwieral i nie zamykał drzwi kierowcy. Teraz znowu nawalil ktorys mikrostyk i zamek szaleje. Auto jest wiekowe, sluzy raczej tylko jako wół roboczy i nie mam zamiaru kupować kolejnego używanego zamka za 200zł. Chciałbym kupić i zamontować uniwersalny sterownik z pilotami do centralnego zamka. Doczepie pilot do kluczyka i bede mogl normalnie wreszcie otwierac i zamykac drzwi bez sprawdzania czy tym razem sie zamknely...
Dodam ze z klucza centralny zamek działa bardzo dobrze, ma ktoś jakiś schemat albo informacje czy takie cos jest do wykonania oraz gdzie szukać odpowiednich przewodów (sygnał do zamykania, sygnał do otwierania - reszta czyli kierunkowskazy, funkcja komfort jest mi zbedna). Trzy godziny grzebałem na forach forda, ale nic konkretnego do MK3 nie znalazłem.
Zastanawiam sie czy to bedzie dzialac mimo problemow z 8 pinowym zamkniem od strony kierowcy (obeznani wiedza ze tam jest duzy problem z padajacymi mikrostykami).
Dodam ze z klucza centralny zamek działa bardzo dobrze, ma ktoś jakiś schemat albo informacje czy takie cos jest do wykonania oraz gdzie szukać odpowiednich przewodów (sygnał do zamykania, sygnał do otwierania - reszta czyli kierunkowskazy, funkcja komfort jest mi zbedna). Trzy godziny grzebałem na forach forda, ale nic konkretnego do MK3 nie znalazłem.
Zastanawiam sie czy to bedzie dzialac mimo problemow z 8 pinowym zamkniem od strony kierowcy (obeznani wiedza ze tam jest duzy problem z padajacymi mikrostykami).