Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A6 C6 nie odpala po zmianie Akumulatora.

13 Paź 2016 20:05 4536 8
  • Poziom 5  
    Witam! Mam problem z moim Audi a6 c6 2.7tdi quattro 180km
    Mianowicie od pewnego czasu słyszałem ze cieżko kreci przy odpalaniu pomyślałem ze to juz koncówka akumulatora.
    Pewnego dnia po powrocie z pracy zgasiłem auto i po 2 godzinach przy próbie odpalenia usłyszałem tylko klikniecie tak jak by bezpiecznik załaczył rozrusznik i po 3 sekundach go rozłączył.
    Kupiłem nowy akumulator zamontowałem (oczywiscie nie podtrzymałem prądu poprzez podłączenie innego Aku lub prostownika) na nowym jest to samo (2 kliknięcia) i tyle.
    Mam amatorski komputer pokasowałem błędy, posprawdzałem bezpieczniki wszystkie są ok.
    Czy ktoś z was miał podobny problem? prosze o pomoc szczególnie dlatego że jestem w Norwegii i mam ograniczone pole działania a serwisy tutaj to nie małe pieniążki.
    Dzięki
    A dodam ze poprzedni aku miał 95ah 800a 12v
    Obecny (nowy) 95ah 850a 12v
  • Poziom 20  
    Pewnie skończył się rozrusznik.
  • Poziom 5  
    Też myślałem o tym ale wydaje mi sie ze to zbyt proste a objawów konca żywota rozrusznika nie zaobserwowałem.
    Bardziej myślałem ze klema spadła z rozrusznika ale nie mam jak sprawdzic bo nie mam kanału ani podnośnika.
  • Poziom 31  
    To w takim razie czas na kanał i oględziny
  • Poziom 38  
    Skoro wymieniłeś akumulator i nie pomogło to to jest przesłanką do końca rozrusznika.

    Borys112 napisał:
    Mianowicie od pewnego czasu słyszałem ze cieżko kreci
  • Poziom 5  
    Tak ale czytałem też ze potrzebne jest kodowanie akumulatora??!!
  • Admin grupy Samochody
    Może i jest potrzebne ale bez kodowania rozrusznik ma rześko kręcić.
  • Poziom 25  
    Słuchaj bardziej doświadczonych i wyciągaj rozrusznik. Żadna klema z niego nie spadła.
  • Poziom 5  
    Witam problem rozwiązany (Rozrusznik) DZIęKI:)
    Zamykam temat