Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

napęd bramy garażowej MSW GD-800

drukar2013 15 Paź 2016 13:09 378 6
  • #1 15 Paź 2016 13:09
    drukar2013
    Poziom 6  

    Mam od niedawna nowy napęd bramy garażowej MSW GD-800 po zamontowaniu uruchomiłem go, ale chyba z błędem ponieważ napęd przy zamykaniu chce pokonać dłuższą drogę niż przy otwieraniu i wówczas są stuki i hałas muszę szybko odłączyć od zasilania napęd. Nie wiem jak mam postąpić aby napęd funkcjonował poprawnie.
    Próbowałem resetować wg instrukcji obsługi ale nic się nie zmienia.

  • #2 15 Paź 2016 13:35
    marqqv
    Poziom 30  

    Naciskać przycisk „SET” do momentu w którym dioda „Auto detect” zacznie migać a
    wyświetlacz wyświetli „A”
    Nacisnąć przycisk +, lampka zacznie migać a napęd przesunie bramę do pozycji
    otwartej automatycznie, zatrzyma się w pozycji końcowej otwarcia, następnie zacznie
    zamykać bramę do momentu osiągnięcia pozycji całkowitego zamknięcia. Lampka
    przestanie migać, procedura automatycznego ustawiania jest zakończona. Bramę
    garażową można normalnie użytkować.

  • #3 15 Paź 2016 15:41
    drukar2013
    Poziom 6  

    Właśnie tak to wykonywałem nacisnąłem przyciska jak było A brama sie otwiera ale po otwarciu zamyka się i nie zatrzymuję sie w poz startowej tylko dalej sie zamyka do końca prowadnicy a potem jeszcze chce aż coś wali nie wiem dlaczego to tak się dzieje

  • #4 15 Paź 2016 22:33
    marqqv
    Poziom 30  

    Wyłącz z prądu ( zresetuj ) i spróbuj jeszcze raz .

  • #5 16 Paź 2016 19:09
    drukar2013
    Poziom 6  

    wyłaczałem nawet kilkakrotnie ale myślę że za pierwszym razem zapamiętał w pamięci programu i nie daje sie zresetować nie wiem jak można to urządzenie zresetować bo zaczyna w poz. pośrednienie nie na zamkniętej bramie.Przed pierwszym uruchomieniem pamiętam że zaczynał startować na poz. zamknietej bramie garażowej.

  • #6 16 Paź 2016 19:26
    marqqv
    Poziom 30  

    Wyświetlacz pokazuje jakiś błąd ?

  • #7 17 Paź 2016 15:16
    drukar2013
    Poziom 6  

    Nie na wyświetlaczu tylko po podłączeniu do prądu wyświetla się "-" w pozycji środkowej a wg mnie powinie na poz dolnej czyli brama zamknięta

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo