Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Toyota W58814 - Nie działają przyciski.

17 Paź 2016 22:38 2043 6
  • Poziom 28  
    Witam,
    radio włącza się , dział tylko jedna i druga gałka mute i wyjęcie płyty.
    Płyta jest odczytywana, połączenia z panelem są sprawne- prąd przepuszczają.
    Nie wiem jakim cudem na LCD pokazuje temperaturę zew. Nie ma w sobie żadnego czujnika.
    Ma ktoś poratować schematem ?
    Robiłem kilka radyjek tej marki- na nie kontakt stabilizatora i nie pokazywały temperatury bez bycia w aucie.

    Pozdrawiam
  • Spec od car audio
    To pokazywanie temperatury może być jakąś wskazówką. Czujnik powinien zostać w samochodzie a takie zachowanie sugeruje upływ na złączu. Niektóre Toyoty na złączu mają także styki do podłączenia pilota i upływ na nich może także spowodować blokadę klawiatury.
  • Poziom 28  
    djlij24 pisząc "upływ" masz na myśli iż gdzieś na szynie danych ?
    Domyślam się iż schematu nie znajdzie się do tego radia :)
  • Poziom 17  
    Witam, też mam problem z tym radiem. Podobnie jak kolega zawsze miałem usterki związane z zimnymi lutami, ale nie tym razem. U mnie usterka wygląda tak: klient przyniósł radio wymontowane i powiedział, że się nie załącza. Po podłączeniu na warsztacie radio zadziałało, więc stwierdziłem, że należy je przelutować. Po zamontowaniu w samochodzie, klient stwierdził, że radio działało 5 minut, po czym funkcje navi- czyli spalanie, temperatura itp... same się zmieniały na przemian, a klawiatura przestała działałać. Po wyłączeniu stacyjką radio już się nie włączyło. Po resecie odłączyłem kostkę od komputera auta i radio działa poprawnie. Nie gdzie szukać problemu, czyżby coś w aucie? Klient uparł się, że korzysta z funkcji navi i chce to naprawić.
  • Poziom 28  
    Radio wraca bez naprawy- klient musi złożyć auto .

    Może ktoś na coś wpadnie jeszcze ?