Witam. Nbox bska wyświetlacz 4 cyfry, E2, OpePli 8,6, na wyświetlaczu świeci się tylko po jednym pionowym segmencie na każdym polu, tak to wygląda " ' ' ' ' " . Po włączeniu zasilania jest wyświetlane boot , nand i load a po wyświetleniu na telewizorni enigma2 na wyświetlaczu cętki i nie wyświetla nic innego. Po wyłączeniu tunera z pilota i przy zmianie kanału bez zmian. W ustawianiach wyświetlacza wyświetlaj "numer" po wyłączeniu "godzina" w E2 manager vfd "on". Tuner zakupiony dla znajomego z "drugiego" znanego portalu
(na słowo honoru bez prawa zwrotu) , miał wgraną Graterlię i niestety nie przyuważyłem przed wgraniem E2 czy było to samo czy chodził normalnie. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, proszę o jakieś wskazówki gdzie zacząć szukać, nie rozkręcałem na razie nic. Dodam jeszcze że tuner ma założoną podwójną głowicę chyba od bsla ale nie jestem pewny. Sprzedawca twierdził że druga głowica nie działa, jest założona zaślepka plastikowa, też nie sprawdzałem żeby coś nie uwalić. Reszta wszystko sprawne