Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Keeway Hurricane Rok 2009 - brak ładowania akumulatora, i brak światła stop

Dawido52 20 Oct 2016 00:24 2325 2
    Dawido52
    Level 2  
    Witam posiadam Keewya Hurricane z 2009r. Przebieg 17 tys wszystko ładnie pięknie ale pewnego dnia zaczęło mi palić żarówki.. wymieniłem regulator napięcia ze statorem, nic to nie dało dalej to samo. Dodam też, że jak założyłem 3 dni temu regulator skuter nie ma ładowania. Gdy mam podłączony akumulator po ruszeniu skuterem 3/4 min jazdy zapalają się wszystkie 4 kierunki i nie gasną.. natomiast po odłączeniu aku nie działa światło stop podczas hamowania i nie działają kierunki przy starym regulatorze działało co może być przyczyną proszę naprawdę o pomoc gdyż poruszam się skuterem na co dzień.
  • Helpful post
    BANANvanDYK
    Level 41  
    Po tylu latach instalacja elektryczna ulega procesowi naturalnego rozkładu.
    Na 100% przyczyną problemu jest przerwanie białego przewodu od statora do regulatora. Stąd przepalanie żarówek i brak ładowania.
    Prawdopodobnie masz także zwarcie w przełączniku kierunkowskazów. Albo tracisz masę gdzieś we wiązce w pobliżu tylnej lub przedniej lampy, wówczas przepływ prądu zamyka się przez cztery żarówki kierunkowskazów. Tylko żarówki te by się słabo świeciły, gdyż na jednej odkładałoby się napięcie nie większe niż połowa napięcia zasilającego.
    Dawido52
    Level 2  
    mam też pytanie czemu na nowym regulatorze nie mam kierunków światła stop a na starym wszystko działa ?