Mam problem z laserem X-Laser 709 RGB 1W, Kupiłem jakiś czas temu używany. Do wymiany były wszystkie wentylatory chłodzące modułu no i jeden chłodzący cały układ. Wymieniłem na razie te od modułów.
Myślałem, że to jedyny problem, ale po trzech imprezach i zastosowaniu interfejsu ILDA do wyświetlenia napisów, podczas imprezy laser zaczął się wieszać.
Bywa coraz częściej, że po włączeniu laser nie wstaje.
Zauważyłem w środku, że dioda sygnalizująca zbieranie dźwięku podczas trybu audio, jeden moduł, wentylator przy nim i jeden silniczek próbują ruszyć ale nie mogą. Co sekunda jest mignięcie,wiatrak wentylator się zakręci i tak do bólu.
Podczas tej zwiechy lusterko jednego z silniczków ustawia się tak, jakby miało odbić promień w górę. Co najciekawsze - wystarczy palcem przestawić lusterko w dół tak by było mniej więcej pod kątem 45 stopni i laser rusza.
Co to może być i na co mogę się szykować w najgorszym wypadku? Nie ukrywam, że trochę za niego dałem a jeszcze w pełni go nie wykorzystałem.
Myślałem, że to jedyny problem, ale po trzech imprezach i zastosowaniu interfejsu ILDA do wyświetlenia napisów, podczas imprezy laser zaczął się wieszać.
Bywa coraz częściej, że po włączeniu laser nie wstaje.
Zauważyłem w środku, że dioda sygnalizująca zbieranie dźwięku podczas trybu audio, jeden moduł, wentylator przy nim i jeden silniczek próbują ruszyć ale nie mogą. Co sekunda jest mignięcie,
Podczas tej zwiechy lusterko jednego z silniczków ustawia się tak, jakby miało odbić promień w górę. Co najciekawsze - wystarczy palcem przestawić lusterko w dół tak by było mniej więcej pod kątem 45 stopni i laser rusza.
Co to może być i na co mogę się szykować w najgorszym wypadku? Nie ukrywam, że trochę za niego dałem a jeszcze w pełni go nie wykorzystałem.