Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Whirlpool Ikea CFS801S - Lodówka dwudrzwiowa whirlpool chłodzi piszczy, miga

mpepe 22 Oct 2016 07:58 7653 2
    mpepe
    Level 11  
    Witam,
    posiadam lodówkę zakupioną w Szwecji model Whirlpool/Ikea CFS801S. Sprzęt dwudrzwiowy z kostkarką i dystrybutorem wody. Po przywiezieniu wstawiłem do garażu włączyłem do gniazda i zaczęła chłodzić po kilkunastu sekundach włączył się alarm + migają kontrolki kilka naraz.

W transporcie został uszkodzony elektrozawór część plastikowa elektrozaworu do której dochodzi woda (pękła szybkozłączka prawdopodobnie poprzez pociągnięcie za węża zasilającego wodę) wymieniłem koszt nowego 280zł. Podpiąłem wodę, dystrybutor wody działa kostkarka włącza się jeszcze nie wyprodukowała lodu bo za krótko mroziła wyłączyłem po około 30min. Rozebrałem panel przedni w środku było kilka kropel wody nie bezpośrednio na płytce, ale... lodówka stała przez kilka miesięcy u znajomego pod wiatą. W obudowie i na głównym sterowniku znajdującym się za lodówką sucho. Czasem wyświetlają się dwie kropki na wyświetlaczu bez alarmu ale wtedy nie chłodzi.

mpepe
    Level 11  
    Instrukcja pobrana bliźniaczy sprzęt firmy Smeg model SRA20X1udało się odnaleźć