Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Canon MP550 - Canon MP550 - błąd U150

elciaaaak 24 Oct 2016 12:03 2007 7
phoenixcontact
    elciaaaak
    Level 8  
    Witam,

Posiadam urządzenie wielofunkcyjne Canon MP550. Niestety ostatnio odmówiło posłuszeństwa. Od razu po uruchomieniu wyświetla się błąd U150 i niestety nic nie można zrobić. Odnalazłam tutaj na forum rozmowy na ten temat, jednak porady (reseter oraz wymiana chipów) nie pomogły. Czy miał ktoś podobny problem i sobie z nim poradził?
  • phoenixcontact
    Anonymous
    Anonymous  
  • phoenixcontact
    elciaaaak
    Level 8  
    Drukarka pokazuje błąd dla czarnego fotograficznego, tusz był wymieniany na inny jednak błąd dalej się wyświetla. Diody nie migają, wszystkie się palą za wyjątkiem diody od tuszu czarnego fotograficznego (oczywiście po wpięciu zapala się).
    Anonymous
    Anonymous  
    elciaaaak
    Level 8  
    Wszystkie zatrzaski są takie same. Przesyłam zdjęcie tuszów wpiętych do drukarki (przepraszam za jakość zdjęcia, ale drukarka stoi w dość ciemnym miejscu). Po zamianie miejscami tuszu czarnego z niebieskim pojawia się również od razu błąd U150 ze wskazaniem na miejsce, gdzie faktycznie powinien być tusz czarny (zdj. 2). Natomiast po ponownym otwarciu nie jest podświetlone miejsce tuszu niebieskiego (zdj. 3).
    Canon MP550 - Canon MP550 - błąd U150 Canon MP550 - Canon MP550 - błąd U150 Canon MP550 - Canon MP550 - błąd U150 [/i]
    Anonymous
    Anonymous  
    elciaaaak
    Level 8  
    Dziękuję. Spróbuję wyczyścić i dam znać czy pomogło.

Dodano po 1 [minuty]:

Nie było żadnych anomalii na wydrukach. Z tego, co pamiętam to błąd pojawił się w trakcie skanowania. Myślałam, że wymiana tuszy pomoże.

Dodano po 31 [minuty]:

Niestety to nie pomogło, dalej wyświetla błąd U150. Mam nadzieję, że czyściliśmy dobrą rzecz - przesyłam zdjęcie poglądowe. Canon MP550 - Canon MP550 - błąd U150
    Anonymous
    Anonymous