Witam i przepraszam za może dla niektórych głupie pytania ale nie mogę sobie poradzić z problemem. Otóż mam kocioł Vaillant VUW PL 240/2-5 R1 z otwartą komora spalania i regulator Vaillant VRT 390. Okresowo kocioł nie widzi regulatora wtedy grzeje jak szalony podczas odkręcania ciepłej wody nie ma komunikatu c.w.u a przy podgrzewaniu wody do ogrzewania "ogrzewanie". Kod d.90 ma wartość 0 czyli kocioł nie widzi regulatora ale przewody są prawidłowo podłączone i przedzwonione nie ma żadnych przerw. Proszę o szybką pomoc bo teraz muszę wyłączać ogrzewanie gdy temperatura w pokojach jest odpowiednia bo regulator tego nie robi. Np. regulatorem ustawię temperaturę ok 21 stopni (kropka) na regulatorze w pokoju z regulatorem są 24 stopnie a kocioł dalej grzeje. Nie wiem co mam robić za uwagi typu użyj szukajki z góry dziękuję bo to robię od 2 dni. Jeszcze może jeszcze jedno na wyświetlaczu (jak sie zawiesza) pokazuje się 0stopni (odnosi się to do zbiornika ciepłej wody użytkowej - ale nie mam takiego zbiornika). Dodam jeszcze że wymieniałem regulator na prostszy VRT 90 ale nic to nie daje.