Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

sagem 4285 z netem

fx11 11 Jul 2005 20:07 13356 22
    fx11
    Level 12  
    Witam.mam tunerek jak w nazwie i karte polsatu zablokowanom wyswietla nachwile mi kanaly i potem ODBIORNIK JEST ZABLOKOWANY CAMLOKIEM I NIC WIECEJ nawet radia nieidzie posluchac.Chcialem zakupic abonament w sloneczku wyslalem emaila do cyfrowego polsatu i zero odzewu i mam takie pytanko czy mozna tak jakos zrobic tunerek aby odbieral jakies kanaly czy mam czekac na odpowiedz z polsatu.Tunerek jest juz mojom wlasnosciom bo go niedawno kupilem na alegro i chcialbym go troszke pouzywac.Jezeli ktos wie co mozna zrobic ztym przypadkiem prosze o odpowiedz nawet na meila.
    Stanisław2003
    Level 28  
    Tuner tego rodzaju jest sparowany z kartą.Będzie problem jak się okaże,że tuner sprzedał ktos nie do końca rozliczony z polsatem(częsty przypadek).Można dorobic kartę odblokowującą ale wymaga to pewnych zabiegów ,o których możesz dowiedzieć się w innych miejscach netu lub zlecić to komuś jeżeli sam nie parasz się tego rodzaju zabawami.Aby uprzedzic następne pytanie -zapomnij o programach kodowanych za friko -jest to co prawdda jeszcze możliwe ale całkowicie nieopłacalne albowiem za kilka tygodni zmieni sie system kodowania co uniemozliwi na bardzo długo (na zawsze??) nielegalny odbiór .
    nadir11
    Level 21  
    Stanisław2003 wrote:
    ...albowiem za kilka tygodni zmieni się system kodowania co uniemozliwi na bardzo długo (na zawsze??) nielegalny odbiór .

noo...nie bądźmy takimi pesymistami :) podobno póki życia, póty nadziei :)
    pzdr,
    fx11
    Level 12  
    Witam.wlasnie sie dowiedzialem prawdy w polsacie i okazalo sie ktos niejest rozliczony i chyba sobie dam z nim spokuj i pogonie go do ludzi znajacych temat oni go moze uruchomiom bo ja nieporadze sobie z tym. A ja kupie chyba sobie cos normalnego znaczy z polsatu na abonament i postawie u rodzicow (moj tato bardzo lubi ogladac przyrodnicze programy (nawet gdy niejest to po polsku) Dzienki panowie za podpowiedzi jestem wdzieczny.
    Stanisław2003
    Level 28  
    Jeżeli znasz osobiście poprzedniego właściciela tunera to oddaj mu go i zażądaj stanowczo zwrotu kasy.Po pierwsze tuner jest g... wart bo nie ma na niego alternatywnego oprogramowania-jakieś słuchy chodzą ale to jeszcze daleko w lesie.Po drugie unikniesz nachodzenia i marudzenia od poprzedniego właściciela jak mu się windykacja do d.... dobierze a jest to tylko kwestia czasu.Tak więc,jeżeli jest jakakolwiek możliwość zidentyfikowania ciebie poprzez poprzedniego właściciela(?) tego wynalazku to oddaj to i niech ci zwróci kasę.Nawet jeżeli kupiłeś go za psie pieniądze to nie są one warte nachodzenia i molestowania w niedalekiej przyszłości.Od strony prawnej sprzęt jest kupiony u pasera więc może ulec przepadkowi bez żadnego odszkodowania.
    -= Ra =-
    Level 12  
    Na dniach to przyda ci sie ten tunerek tylko do FTA :) A do tego znajomosc BoxKey nie jest pootrzebna wiec nie wiem czy gra warta jest zachodu.
    art23
    Level 25  
    do tego bys musial zainwestowac byc moze w karte black wiec duzo roboty przy tym jak dla prostego zjadacza chleba , jeszcze zalezy jaka karta jest w srodku :)
    fx11
    Level 12  
    Panowie wiem tylko tyle ze jets tam karta polsatowska nieaktywna a jak mam naprawde duzo inwestowac to tak jak pisalem niech idzie do ludzi znajacych temat a se z nim dam spokuj.Mam dzis karte z innego tunera aktywnom jeszcze i niedziala tez jest ta blokada tak jak kolega stanislaw 2003 napisal temu tunerkowi jest przypisana jedna karta i basta(co za kiszka totalna)zeby to odbieralo chociaz te kanaly niekodowane to bylby lux a radiowe to marzenie :)
    Eradz
    Level 11  
    wsadź kartę do tunka. Odpal, wciśnij menu -> informacje -> informacje o dekoderze. Odczytaj nr kontroli dostępu, z tego numeru pomiń pierwszą cyfrę i dwie ostatnie. To co ci zostanie wklep do kalkulatora windows potem zamień na HEX. To co zobaczysz to jest twój tzw IRD. Teraz za pomocą programatora Phoenix i programu wintalk wgraj ten numer do karty i będziesz miał kanały FTA.
    Najlepiej jakbyś podał ROM i REV karty to wtedy zobaczymy cży można małym kosztem uzyskać więcej.
    ROM i REV karty też sprawdzisz w menu -> informacje -> informacje o karcie.
    Pozdrawiam.
  • Helpful post
    art23
    Level 25  
    w miejscu ird w wintalku wpisz takie cyfry AC 05 04 15 powinnes miec Fta po wlozeniu karty do dekodera
    -=M@RIO=-
    Level 17  
    fx11 wrote:
    karta nr.07 xxxx xxxx xx
    nr.kontr dostepu 03 5258 5132 xx
    wersja karty dnasp010 reva3c

xx to sie NIE liczy sa to sumy kontrolne
    03 5258 5132 a to jest twioe IRD =>15 04 05 AC
    To nie jest najgozej
    Masz wersje Rom10 i Rev A3C
    Generalnie karta jest zamknieta lecz dla znajacych temat możliwa do otwarcia i Modyfikacji:)
    Pod warunkiem ze wczesniej NIKT w niej nie grzebał i nie "uwalił" Kluczy bacdor ???
    fx11
    Level 12  
    Witam.Mam taki maly problem a mianowicie NIEMAM PROGRAMATORA :(:( CHYBA SOBIE W KONCU KUPIE NA ALEGRO BO JEST TAM ICH PARE Z TEGO CO PAMIETAM TO OKOLO 30ZL Z WYSYLKOM potem jeszcze zdobyc programik do tego jazda do odwarznych swiat nalezy.widze ze koledzy na forum Bardzo dobrze sie najom na tych sprawachja jak zaczolem obliczc na kalkulatorze to mi wyszlo cos innego 150405ac(ird) pozdrawiam do nastepnego razu:)

Dodano po 10 [minuty]:

witam M(malpa)rio.wy wszyscy szybciej piszecie niz ja mysle i oto widac prawdziwych fachowcow w tej dziedzinie :)a co do karty to ja napewno niegzebalem jeszcze ale wrazie draki mam do dyspozycji jeszcze jednom karte dzisaj byla wymieniona bo kolega otrzymal nowom do sloneczka i tom mi pozyczyl na wlasnosc. a zapomnialem napisac ze DEKODER ZABLOKOWANY PRZEZ CAMLOKA !WLOZ PROSZE WAZNOM KARTE bestie jednom na humor wzielo:)pozdrawiam
    -=M@RIO=-
    Level 17  
    fx11 wrote:
    .... wrazie draki mam do dyspozycji jeszcze jednom karte ...

Jedną ZACHOWAJ i jej nie zniszcz!!! moze jak się nauczysz to bedziesz miał z niej pozytek :)
    a ta druga ma równiez Rom10 i RevA3C ???
    bo jezeli ma dnasp007 rev714 czy jakos tak ?? to nie bedziesz miał z niej wiekszego pożytku
    art23
    Level 25  
    @Mario z tego co pamietam odwraca sie ird - jednynie w przypadku zczytania z tunera sie nie odwraca - ale zobaczymy moze sie myle :)
  • Helpful post
    -=M@RIO=-
    Level 17  
    art23 wrote:
    ... z tego co pamietam odwraca się ird...

"TAK"
    Wszystko zalezy od tego z jakich programów kozystasz :D:D!!!w jednych odwracasz w innych NIE :D
    art23
    Level 25  
    mi chodzilo o wintalka bo jak ma revA3c to nie wpiszesz ird nagraedit przynajmniej tak bylo ( wiem ze sa mozliwosci ale nie sa tak oczywiste i publiczne)
    -= Ra =-
    Level 12  
    Mario ma tu calkowita racje wszystko zalezy z czego sie kozysta, :) Pozatym nawet zmienione Bd0 Bd3 niesa zbyt wielkim problem w otwarciu karty :) tak naprawde zajmuje to tylko mala chwilke dluzej na poszukanie wlasciwej instrukcji.
    fx11
    Level 12  
    Witam panowie obserwuje na alegro akcje na ktorym jest napisane" Programator służy do programowania wszystkich rodzajów kart FUN opartych
    o procesor AT90S8515 oraz ATMEGA8515
    Współpracuje z większością programów bezpłatnych, takich jak np I2CPROG czy FUNPROM
    Programator pracuje z każdym standardowym komputerem PC wyposażonym w port LPT
    Złocone styki złącza kart co wydłuża żywotność złącza
    Programator jest obudowany, co uniemożliwia integrację z zewnątrz
    Nie wymaga żadnego zewnętrznego zasilania
    Wbudowana dioda sygnalizującja zasilanie oraz umieszczenie karty w programatorze

Programator umożliwia programowanie:

- Karty Fun - wszystkie rodzaje,
    - Karty typu Mixcard oraz Blackcard
    - Karty FUNRRARI
    - programatory są nowe;
    - sprawdzone i w 100% sprawne; "czy to sie nada do programowania tej karty ?koszt to okolo 30zl
  • Helpful post
    Eradz
    Level 11  
    Najlepiej to kup coś w takiego
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57206415
    Do wyciągnięcia BOX z tego tunka potrzebujesz program "patel_jtg_gsp"
    i musisz zbudować j-taga na rezystorach. J-taga podłaczasz do LPT w kompie a drugą stroną "wlutowujesz" się pod flasha.
    Tu masz link http://laki.dvhk.pl/faq/boxkey_ird_2.htm
    tylko zrób j-taga bez diód.
    Z poważaniem.
    Ściągnij sobie program NE4.1 (podziałamy z twoją kartą) i odezwij się do mnie na GG 9339905 zawsze jestem niedostępny, lecz sporo siedzę przy kompie.
    fx11
    Level 12  
    Witam wszystkich.Dzienkuje za cenne wskazowki wszystkim bioroncym udzial w tym temacie "sagem 4285 z netem"tunerek chasa juz u ludzi i wierze ze dobrze :D:D:D teraz posiadam karte tv sat i jak narazie daje sobie niezle rady.Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzienkuje fx11 :D:D:D