Witam serdecznie auto z 2012 roku, od dłuższego czasu mamy z nim problemy. Odcinał moc. Na szybkiego wrzucony modulator i dało się jeździc ale spalanie podeszło do góry o ok 2-3 litry.W momencie zablokowania mocy bład pokazywał bład komunikacji, ścieżki 4-5 rzędu układu adblue.... Jakiś taki dziwny. W serwisie wymienili czujnik NOX , po wymianie nie zniknął błąd , skasowali go komputerem. Auto pojechało za 2-3 dnia (podejrzewam limit godzin pracy silnika) i znowu błąd i blokada. Znowu modulator zeby jechać. Do serwisu , niby jakaś drobnostka, coś tam poprawili bez kasy, mineło 2-3 dni i znowu blokada. Biore sie sam za temat bo to szkoda czasu. W silniku mam 2 bledy:
045F Przekroczona wartość progowa emisji Nox na skutek wystapienia grup usterek : Uklad kontroli Nox usterka dlugo okresowa
sygnał nieprawidlowy
nieciagly
wystawil 3 razy
055F Przekroczona wartość progowa emisji Nox na skutek wystapienia grup usterek: Niski poziom Adblue dlugookresowy
sygnal nieprawidlowy
nieciagly
wystapil 4 razy
a w samym adblueF4 Niski poziom dodatku Adblue
wartosc progowa emisji Nox
wyłączony
wystapił 2 razy
Zbiornik prawie pewien, na liczniku pokazuje prawie maksa, w komputerze poziom adblue pokazuje 92%
Czytany Autocom , a nie EASY, nie wiem w co uderzać, czujnik podobno jest tylko 1 a nie wiem skad te bledy, błedy odczytane po skasowaniu.
045F Przekroczona wartość progowa emisji Nox na skutek wystapienia grup usterek : Uklad kontroli Nox usterka dlugo okresowa
sygnał nieprawidlowy
nieciagly
wystawil 3 razy
055F Przekroczona wartość progowa emisji Nox na skutek wystapienia grup usterek: Niski poziom Adblue dlugookresowy
sygnal nieprawidlowy
nieciagly
wystapil 4 razy
a w samym adblueF4 Niski poziom dodatku Adblue
wartosc progowa emisji Nox
wyłączony
wystapił 2 razy
Zbiornik prawie pewien, na liczniku pokazuje prawie maksa, w komputerze poziom adblue pokazuje 92%
Czytany Autocom , a nie EASY, nie wiem w co uderzać, czujnik podobno jest tylko 1 a nie wiem skad te bledy, błedy odczytane po skasowaniu.