Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Candy CS125TXT - wirowanie, restartuje program

czarny_ziutek 05 Nov 2016 00:20 1392 3
    czarny_ziutek
    Level 2  
    Witam.
    Mam problem z pralką. Nastawiam program wirowanie. Startuje, odlicza czas (8min) kręci bębnem celem ustawienia wsadu, zaczyna wirować. Po 2 min zatrzymuje bęben i startuje od początku. Dzieje się tak również przy pustym bębnie.

Filtr czysty, grzałka bez przebić, tachogenerator sprawny. Jakieś pomysły? Mam dwie takie pralki i w obydwu ten sam problem, a działały 8 lat :| . Wyczytałem, że pralka może wariować przez kondensator lub triak (na zdjęciach). Wielkie dzięki za ewentualną pomoc.
    Candy CS125TXT - wirowanie, restartuje program Candy CS125TXT - wirowanie, restartuje program Candy CS125TXT - wirowanie, restartuje program
  • Helpful post
    ksu
    Level 14  
    To wymień ten duży kondensator
    orajc
    Level 12  
    triak sobie raczej podaruj , gdyby był uszkodzony to silnik by wcale nie ruszył, ja bym sprawdził czy nie odkleił się magnes na ośce silnika pod prądniczką tachografu, lub posprawdzać na leży elementy sterujące tachografem kondensatorki i tranzystory
    czarny_ziutek
    Level 2  
    Witam. Pomogła wymiana kondensatora! Przy okazji wymieniłem grzałkę. Pralka pierze jak nowa. Dzięki! Pozdrawiam.