Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

megane 1.5dci 2004 centralny zamek - dołożenie dodatkowego pilota

thomas_crx 07 Nov 2016 20:09 540 11
Texa Poland
    thomas_crx
    Level 10  
    Witam
    potrzebuje pomocy z montażem uniwersalnego zestawu c.z .
    Auto ma kartę która nie działa, BSI zostało zalane przez gościa który prał tapicerkę.
    Właściciel prosił aby dołożyć dodatkowego pilota który będzie sterował centralnym zamkiem. Jeśli ktoś posiada jakaś wiedzę gdzie się wpiąć będę wdzięczny.
  • Texa Poland
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    BSI ogólnie w Renówce ciężko zalać, nawet zatapiając auto. Pytanie zasadnicze, czy z przycisku i kluczyka działają zamki centralne?
  • Texa Poland
    thomas_crx
    Level 10  
    Zalane bo wyciągałem i widziałem , nie wiem jak to zrobił, z przycisku na konsoli otwiera i zamyka, nie działa z karty dlatego prosił mnie żeby podpiąć dodatkowego pilota.
    Nawet googlowałem i wiele osób na forum renaulta piszą że przy czyszczeniu nawiewów zalali bsi i mieli ten sam problem dlatego interesuje mnie dołożenie pilota
    Podpinałem mam cdif/2 i były 2 błędy - nie pamietam teraz bo miałem auto 3 tyg temu a teraz klient się obudził że musi mieć to zrobione.
    milejow
    Level 43  
    Przycisk zamka na konsoli centralnej działa?
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    milejow wrote:

thomas_crx wrote:
    z przycisku na konsoli otwiera i zamyka
    thomas_crx
    Level 10  
    sorry panowie za wprowadzenie w błąd , zalane UCH...
    po podpięciu pod kompa błąd wewnętrzny UCH później sprawdzę kod i podam
    milejow
    Level 43  
    SZYMON BYDGOSZCZ wrote:
    milejow wrote:

thomas_crx wrote:
    z przycisku na konsoli otwiera i zamyka

To wpina się sterowaniem w kabel z przycisku (nie pamiętam który,sterowanie masą) Dwa kable sterujące odseparować diodami, połączyć ze sterującym z przycisku i działa.
    thomas_crx
    Level 10  
    właśnie myślałem o tym a czy nie jest tam sterowanie na jednym przewodzie? bo czytałem dużo i głupieje...
  • Helpful post
    milejow
    Level 43  
    Jest na jednym ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek głupiało. Poza tym dwuprzewodowego nie znajdziesz w tym aucie, chyba, że rozbebeszysz UCH i wlutujesz się bezpośrednio w przekaźniki.
    thomas_crx
    Level 10  
    kolego milejow chodziło mi że ja głupieje, auto zrobione tak jak powiedziałeś - był to jeden z zielonych przewodów.
    dziękuje i pozdrawiam :)