Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Laptop MSI GX 60 Karta graficzna Radeon HD 7970M

adisonn88 08 Nov 2016 19:43 813 2
    adisonn88
    Level 8  
    Witam.

Mam taki problem.Jakiś czas temu podczas normalnej pracy na laptopie nagle się zawiesił i pojawił się niebieski ekran.Gdy włączałem laptopa jeszcze raz ten probolem się pojawiał.System niby naprawiał się zbierał jakieś informacje i nagle znowu się to działo.Wyczytałem na forach że to wina sterowników karty graficznej.Odinstalowałem te sterowniki zainstalowały się na nowo, niebieski ekran co prawda się nie pojawiał ale w menadzerze urządzeń przy głównej karcie był żółty trójkąt z napisałem" systeł windows zablokował to urządzenie z powodu zaroportowanych błędów kod 43" a przy podstawowej karcie brak zainstalowanych sterowników ale przynajmniej niebieski ekran się nie pojawiał.Po kilku dniach pomyslałem że odinstaluje sterowniki karty i zainstaluje wszystkie aktualizacje windowsa i to pomogło zauważyłem że zainstalowane były stare sterowniki z 2015 roku ale wszystko działało dobrze prze chyba miesiąc i nagle przy jakiejś automatycznej aktualizacji zainstalowały się znowu nowe sterowniki i znowu ten sam problem czyli żółty trójkącik zablokowana karta a ta podstawowa brak zainstalowanych sterowników.Obecnie jakbym znowu je odinstalował to ten problem by się znowu pojawiał.Windows 10 X64 przeinstalowany z siódemki.Karty AMD Radeon HD 7970M oraz AMd Radeon HD 8650G.Laptop MSi GX 60.

Z góry dziękuję za pomoc
    andrzejz78
    Level 18  
    Kod 43 bardzo często wskazuje na problemy z chipem graficznym (sypie się lub padł)
    adisonn88
    Level 8  
    Dzięki za odpowiedz:) Teraz mi się przypomniała sytuacja że czasem pracuję na tym laptopie który jest podłączony do przedłużacza razem z lodówką.Jak w niej się wyłącza sprężarka czasami diody od myszki gasną myszka dosłownie na 3 sek się wyłącza po czym włącza się znowu.Jakieś skoki napięcia mogą mieć wpływ? da się jakoś sprawdzić tego chipa? Normalnie nie zawracałbym głowy po prostu oddałbym do serwisu po takim czasie ale jestem za granicą nie mam zbytnio pola manewru:(