Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lexmark x544 - złe wydruki obrazów

tomsonchina 10 Nov 2016 10:12 1212 7
    tomsonchina
    Level 14  
    Witam koledzy, dostałem do czyszczenia moduł drukujący od Lexmark x544.
    Klientowi chodziło o wyczyszczenie listwy czyszczącej, ponieważ miał na wydruku poprzeczne paski. Po wykonaniu danej czynności, dokręceniu listwy problem z pasami na wydrukach zginął ale pojawił się inny co załączam na zdjęciach.
    Poproszę o diagnozę co może być przyczyną tej usterki. Problem dotyczy drukowanych zdjęć, sam wydruk tekstu jest bardzo dobry, ostry i czytelny.
    Zdjęcie numer 4 opisuje problem z jakim przyszedł klient, a zdjęcie numer 3 jest już po czyszczeniu ale widać na nim błąd o który pytam. Lexmark x544 - złe wydruki obrazów Lexmark x544 - złe wydruki obrazów Lexmark x544 - złe wydruki obrazów Lexmark x544 - złe wydruki obrazów Lexmark x544 - złe wydruki obrazów
    mmcinek
    Level 17  
    Umyj wałki magnetyczne.
    tomsonchina
    Level 14  
    No właśnie je wyczyściłem wodą i izopropanolem, stawiasz na wałki? A listwe w tym tonerze się pozycjonuje czy tylko dokręca?
    mmcinek
    Level 17  
    Umyj dokładnie wałki. Tam gdzie ci brudzi pozostało oblepienie z toneru. Bywa, że myć trzeba do skutku. Najlepiej zdemontować wałek i woda, detergent i gąbka, potem dobrze opłucz i wysusz.
    abcpawel
    Level 20  
    A tonery zamienniki? Przy tym przebiegu raczej nic takiego nie powinno się dziać a jeśli kiepskie są tonery to żadne czyszczenia Ci nie pomogą. W razie co mam zespół obrazowy bez czarnego bębna, tanio się pozbędę.
    tomsonchina
    Level 14  
    Panowie po ponownym umyciu wałków i listew wydruk wygląda następująco, podpowiedzcie co dalej robić , bębny wyglądają dobrze, toner oryginalny. Lexmark x544 - złe wydruki obrazów
    mmcinek
    Level 17  
    Zrób kalibrację koloru z menu użytkownika.
    tomsonchina
    Level 14  
    Kalibracja oczywiście że była zrobiona. Na daną chwilę klient odebrał maszynę zobaczymy co będzie dalej.