Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SKODA FABIA II 1.2 2008r. - nie widzi zamkniętych drzwi

mario 77 11 Nov 2016 11:01 1218 4
    mario 77
    Level 23  
    Witam,
    Tak jak w temacie Skoda Fabia z 2008 roku , 5 drzwi. Przy zamkniętych wszystkich drzwiach wciąż widzi otwarte drzwi pasażera. Nie jest to wina zamka ani wiązki bo już to sprawdziłem. Potrzebuję się dowiedzieć za co odpowiedzialny jest przewód żółto brązowy tj. 2 pin na wtyczce do podnośnika szyby.
    andrzej20001
    Level 43  
    Walniety zamek
    mario 77
    Level 23  
    Tak jak napisałem zamek sprawdziłem na stole i mikrostyk działa a pytam dlatego o 2pin na silniczku szyby bo odłączeniu wtyczki zamek działa i pokazuje zamknięte drzwi. Przewód o który pytam łączy się z przewodem sygnałowym od mikrostyku we wtyczce przy słupku drzwi.
    andrzej20001
    Level 43  
    mario 77 wrote:
    odłączeniu wtyczki zamek działa i pokazuje zamknięte drzwi

wniosek?? Tam nie ma 1 mikrostyku. Sygnał do auta leci po can z silnika szyby który jest informowany o stanie zamkniecia przez kasetę zamka.
    mario 77
    Level 23  
    Ok, to jeszcze zapytam w drugą stronę . Przewód od kasety idzie przez drzwi-słupek dalej do auta. Przewód od silnika szyby jest podpięty do niego i widzi info o zamknięciu z kasety , dalej po can idzie info z silnika szyby do auta . To do czego idzie ten przewód przez słupek do auta?

Dodano po 1 [godziny] 16 [minuty]:

Zamek 100% dobry , tak dla pewności tylko jeszcze zapytam. Przewód o który pytałem , pin2 na wtyczce silnika szyby to jest info o zamkniętym zamku dla modułu szyby i to wszystko ?

Dodano po 6 [minuty]:

Problemem jest moduł silnika szyby.