Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

prins vsi brak sterowania wtrysków 5,6

zamelek 13 Nov 2016 00:27 1722 6
    zamelek
    Level 11  
    Witam.
    Szukam schematu instalacji Prins VSI z 2005 roku. Nie chodzi mi o schemat montażowy, tylko ideowy. Muszę poznać drogę sygnałów sterowania wtrysków LPG z sygnałów PB. Wiem, że sygnał jest brany z wtrysków PB i przez emulator dociera do sterownika LPG ale co dalej?
    decybel91
    Level 42  
    Sterownik LPG opoźnia czas wtrysku i podaje impuls do otwarcia wtrysku LPG. Wyliczane jest to wew. algorytmami sterownika lpg.
    zamelek
    Level 11  
    kolego a skąd sterownik wie że ma dać impuls na wtryski LPG . Jedyne połączenie PB i LPG jest przez wiązkę emulatora ale po przełączeniu na LPG na przewodach między ECU PB a sterownikiem LPG jest stały +12V . Instalacja mi szwankuje od kilku dni i prubuje ją rozgryść nie steruje mi wtrysku 5 i 6 a wtryski sprawne (zamienione z innych cylindrów)
    decybel91
    Level 42  
    decybel91 wrote:
    Sterownik LPG opoźnia czas wtrysku i podaje impuls do otwarcia wtrysku LPG. Wyliczane jest to wew. algorytmami sterownika lpg

na podstawie czasu wtysku sterownika benzyny.
    zamelek
    Level 11  
    a którędy te sygnały docierają do sterownika LPG
    bakubaku69
    Level 17  
    Jest stałe 12 V bo wtryski są sterowane masą. Nie wiem co to za sterownik ale moze w programie masz wybrany silnik 4 cylindrowy. Najpierw trzeba sprawdzic czy czyta wogole czasy wtrysków 5 i 6 Pb.