Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Toyota Corolla Verso E12 - AUX w fabrycznym radioodtwarzaczu Toyota - MATSUSHITA

johny222 13 Nov 2016 13:24 11976 2
    johny222
    Level 14  
    Witam.
    Wiem, że pomocy w temacie szukała już nie jedna osoba lecz zawsze odnajduje same pytania bez wyczerpujących odpowiedzi.
    Jednak czas leci do przodu i może odnalazł już ktoś "złoty środek" na poprawę audio w tym modelu.
    Posiadany samochód Toyota Corolla Verso E12 2001-2004 posiada fabryczny radioodtwarzacz MATSUSHITA wraz z pilotem przy kierownicy i możliwością wyświetlania danych z komputera samochodu.
    Szukałem już kiedyś ramki radia do tego modelu bo chciałem zrezygnować z komputera pokładowego za rzecz lepszego audio niestety w całej PL nie odnalazłem takiej ramki.
    Wiem, że ogólnie jest coś takiego do ogarnięcia. Posiadam ramkę do Toyota Corolla E12 HB lecz tam jest inny łuk w górnej części radia.
    Dlatego jeżeli ktoś ma namiar na ramkę lub wie jak dorobić do tego radia wyprowadzenie AUX to proszę o informację.
    Inaczej tylko będę się ratował cyfrową zmieniarką (xcarlink lub podobne) podpiętą pod wyjście na fabryczną zmieniarkę.
    johny222
    Level 14  
    Problem rozwiązany.
    Dodany wzmacniacz, zmienione głośniki w drzwiach, dodane dodatkowe głośniki wysokotonowe, zwrotnice, buda dodatkowo wyciszona matami, w bagażnik malutka skrzynia zamknięta MDF wraz z ALPINE SWR-12D2.
    Radio rozbudowane o cyfrową zmieniarkę YATOUR ze złączem Big Plug (multifunkcja przy kierownicy działa, nazwy utworów nie wyświetlają się) obecnie dołączam adapter bluetooth (Apt-X, NFC) Kruger&Matz BT-1 by móc działać na podobnej zasadzie jak ta (https://www.youtube.com/watch?v=9IRXbWuIH1o) bez zbędnych przewodów.
    Temat uważam za zamknięty.
    johny222
    Level 14  
    Problem rozwiązany jak post wyżej. Temat zamknięty.