Odgrzewam temat , ponieważ został już zamknięty. Na laptopie mojej żony (Windows10) cały czas wyskakuje strona pl.reimageplus.com. Laptop przeskanowany Spyhunterem - znalazł kilka robaków - usunął ale strona nadal notorycznie wyskakuje. Załączam LOGI z ADWCleanera oraz FRST. Proszę o pomoc.
Odpowiedzialny jest za to ten dodatek:
CHR Extension: (MyUpdtes ) - C:\Users\Lenovo\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\hglnjcjnhlhaakhokhdcamjoaaeiahoe [2016-11-11]
Niestety jakąś dziwną jazdę ma na moim PC. Chciałem przeskanować swój PC programem ADWCLEANER. Wybrałem skanuj ... wykrył 25 problemów i kliknąłem napraw. Zresetował komputer i wyświetlił raport. Otwieram Chrome - odpalają mi się wcześniej otwarte zakładki ale większość z nich nie jest wyświetlana. I tak poczta gmail działa , YT działa ale większość innych stron w tym Elektroda się nie ładuje.
Chrome:
To samo na Firefoxie:
Statut sieci jest ok:
Co się stało? Jak przywrócić poprawne działanie przeglądarek?
Zrobiłem jeszcze skan FRST-a. Załączam raporty.
Dostawca sieci VECTRA. Internet na laptopie śmiga bez problemu. Komputer z routerem połączony po kablu.
UFF działa Naprawdę nie wiem jak tego dokonałeś dla mnie to czarna magia. Nie rozumiem dlaczego ADV Cleaner dokonał tak drastycznych zmian w działaniu sieci oraz dlaczego za każdym razem trzeba odinstalować programy , które chronią przed robakami jak Spy Hunter , Malware Hunter lub program ADV Care. Używam ich od dłuższego czasu na PC i nigdy nie miałem żadnych problemów. Czy będę mógł do nich wrócić czy lepiej ich nie instalować. Z zabezpieczeń mam jedynie program COMODO ustawiony w automacie. Jeszce raz WIELKIE dzięki.