Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Technics shge90 - Podłączenie do amplitunera Technics SA AX6

MgM 350 19 Nov 2016 20:23 2931 11
    MgM 350
    Level 8  
    Witam.Moje pytanie jak podłączyć procesor dźwięku sh ge 90 Technics do amplitunera Technics SA AX6?
    Byneq
    Level 27  
    Nie podłącza się korektora do wielokanałowego amplitunera. Dlatego nie ma gniazd dla korektora bo po przełączeniu na tryb wielokanałowy korektor wprowadzi bardzo duże zniekształcenia dźwięku.
    MgM 350
    Level 8  
    Podobno można podpiąć pod gniazdo tape monitor
    Byneq
    Level 27  
    To podłącz,podbij na procesorze wysokie i niskie tony, włącz tape monitor, przełącz amplituner na ProLogic i sam zobaczysz a raczej usłyszysz. Do słuchania w stereo może się nada, do niczego innego nie.
    psilos1
    Level 32  
    Byneq wrote:
    To podłącz,podbij na procesorze wysokie i niskie tony, włącz tape monitor, przełącz amplituner na ProLogic i sam zobaczysz a raczej usłyszysz. Do słuchania w stereo może się nada, do niczego innego nie.

Pytanie autora brzmi "jak podłączyć"...należy podłączyc do in/out tape monitor wzmacniacza i wybrać na DSP source
    MgM 350
    Level 8  
    psilos1 wrote:
    Byneq wrote:

Pytanie autora brzmi "jak podłączyć"...należy podłączyc do in/out tape monitor wzmacniacza i wybrać na DSP source
    ale dokładnie pod jakie gniazda w amplituner ze i pod jakie w korektor ze? I gdzie przycisk tape monitor bo mam w korektor ze przycisk tape source tylko

Dodano po 2 [minuty]:

Po podłączeniu kabli pod korektor in out i amplituner in out korektor pokazuje że sygnał dochodzi ale zmian żadnych w dźwięku niema.

Dodano po 1 [minuty]:

Po podłączeniu kabli pod korektor in out i amplituner in out korektor pokazuje że sygnał dochodzi ale zmian żadnych w dźwięku niema.
    Byneq
    Level 27  
    A jest w ogóle na panelu przycisk Tape monitor? Albo na pilocie? Bo jeżeli nie ma, to tylko z powodu o którym pisałem wyżej. Ewentualnie możesz włączyć procesor pomiędzy źródło sygnału a wejście amplitunera, co wg. mnie i tak jest bez sensu.
    MgM 350
    Level 8  
    Byneq wrote:
    A jest w ogóle na panelu przycisk Tape monitor? Albo na pilocie? Bo jeżeli nie ma, to tylko z powodu o którym pisałem wyżej. Ewentualnie możesz włączyć procesor pomiędzy źródło sygnału a wejście amplitunera, co wg. mnie i tak jest bez sensu.
    na amplitunerze tego przycisku nie ma ale korektor pokazuje że sygnał dochodzi bo w rytm muzyki skacze korektor
    Byneq
    Level 27  
    To jest normalne zachowanie, bo dostaje sygnał z Tape out, tylko z braku Tape monitora nie ma gdzie go "oddać" żebyś go mógł usłyszeć.
    MgM 350
    Level 8  
    Byneq wrote:
    To jest normalne zachowanie, bo dostaje sygnał z Tape out, tylko z braku Tape monitora nie ma gdzie go "oddać" żebyś go mógł usłyszeć.
    czyli niema możliwości podłączenia korektora do amplitunera tak ?
  • Helpful post
    Byneq
    Level 27  
    Byneq wrote:
    Nie podłącza się korektora do wielokanałowego amplitunera. Dlatego nie ma gniazd dla korektora bo po przełączeniu na tryb wielokanałowy korektor wprowadzi bardzo duże zniekształcenia dźwięku.

Dla normalnych zastosowań nie.
    MgM 350
    Level 8  
    Byneq wrote:
    Byneq wrote:

Dla normalnych zastosowań nie.
    dzięki.