Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane 1.6 8V benzyna gaz - temperatura

Hiusia 21 Nov 2016 06:30 810 5
    Hiusia
    Level 7  
    Od momentu kiedy kupiłam ten samochód mam z nim same problemy w zeszłym tygodniu mój samochód przeszedł remont silnika ponieważ pękł mi rozrząd myślałam że jak uporam się z tym skończą się problemy z samochodem ależ skąd kolejny problem który zauważyłam to przekłamująca temperatura na liczniku nie włącza mi się wentylator a temperatura na liczniku 90 stopni ponad i skacze do góry i potem chwilę się uspokoi , nie realne jest też to że samochód w 3 minuty nagrzewał się do 90 stopni przed incydentem z rozrządem temperatura była ok trzymała zawsze równo nic nie świeciło się od płynu ani nic , a teraz nagle dioda pali się temperatura wariuje ok mechanik powiedział ' elektronika robi nas w ciula ' no chwileczkę jeszcze nie dawno wszystko było ok teraz wali się na umór , postanowiłam na własną rękę wymienić 3 czujniki które tam idą , wymieniłam płyn odpaliłam samochód o mówię fajnie dioda się nie pali okej ale potem na 2 dzień jak się przejechałam około 5 km zauważyłam że temperatury mi w ogóle nie pokazuje ani nawet drgnie wymieniłam czujnik a tu lipa..szukałam podobnych tematów jednak takiego przypadku jak mojego nigdzie nie mogłam znaleźć , ja zbankrutuje jak będę tak wszystko w tym samochodzie wymieniała a on ciągle nie będzie działał , może jednak ktoś miał podobny problem i mógłby mi coś doradzić jak się z tym uporać?
    Bunny82
    Level 16  
    Zapowietrzony układ chłodzenia i stąd ta skacząca temperatura, sprawdzałaś rękoma czy wszystkie węże wodne są mniej więcej tak samo gorące? Ciężko się odpowietrza czasami taki układ z gazem dla tego trza w najwyższym punkcie zdjąć przewód wodny i wlewać płyn przez zbiorniczek i tak żeby się trochę przelało przez zdjęty wąż i wtedy zamknąć połączenie. A z kratek wentylacyjnych idzie ciepłe powietrze czy letnie?
    Hiusia
    Level 7  
    Bunny82 wrote:
    Zapowietrzony układ chłodzenia i z tąd ta skacząca temperatura, sprawdzałaś rękoma czy wszystkie węże wodne są mniej więcej tak samo gorące??? Ciężko sie odpowietrza czasami taki układ z gazem dla tego trza w najwyższym punkcie zdjąć przewód wodny i wlewać płyn przez zbiorniczek i tak żeby się trochę przelało przez zdjęty wąż i wtedy zamknąć połączenie . A z kratek wentylacyjnych idzie ciepłe powietrze czy letnie????

Leci ciepłe gorące chodzi o to że zanim nie wymieniłam czujników połowa węzy była ciepła a połowa nie , odkąd wymieniłam czujniki nie pokazuje mi w ogóle temperatury. Odpowietrzone też było , nic nie było zapchane .
    Hiusia
    Level 7  
    niestety nic nie udało się zrobić
    Hiusia
    Level 7  
    Raz już pisałam na ten temat niestety szukając po forum nie znalazłam rozwiązania samochód jest po remoncie silnika po tym zaczęły się incydenty z nim jest to benzyna z gazem , temperatura strasznie skakała do góry aż do ponad 4 kreski paliła się kontrolka płynu chłodzącego postanowiłam wymienić czujniki po wymienieniu przestało w ogóle pokazywać temperatury , kiedy zostało to zrobione okazało się że było zapowietrzone problem miał zniknąć jednak nie temperatura szła normalnie do góry chwilę czasu trzymałą dobrze ponad pomiędzy 3 a 4 kreską ale potem zaczęło się to samo raz wzrastała raz szła w normalną temperature zauważyłam że kiedy wyłączyłam światła automatycznie temperatura się unormowała dodam że właśnie ten przełącznik miałam wymieniany ponieważ było tam zwarcie , wymienione zostały już 3 czujniki od temperatury płyn pompa wody przy remoncie silnika , odpowietrzony . Nie wiem co tam może jeszcze być elektryk nie wie mechanik zwala na elektrykę , nie chcę po raz kolejny wymieniać części które nic już nie dają.