Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Komputer się wyłącza zaraz po uruchomieniu.

Mixdx 21 Lis 2016 18:53 264 3
  • #1 21 Lis 2016 18:53
    Mixdx
    Poziom 2  

    Witam
    Problem mam taki, że po włączeniu komputera, komputer się wyłącza podczas ładowania windowsa (Win 7), jakby usypia bo wszystko pada oprócz diod nad przyciskiem power oraz gdy chcę go wyłączyć przycisk power nie reaguje, muszę go wyłączać od zasilania przyciskiem na zasilaczu lub po prostu kabel z gniazdka. Otóż nic nie było, dopóki po uśpieniu komputer nie reagował nawet przyciskiem power, też musiałem odłączać go całkowicie od zasilania. Potem wyłączyłem uśpienie komputera i wszystko było OK. Ale czasami się usypiał chociaż było to wyłączone, i też nie mogłem go wybudzić identycznie jak wyżej napisałem. A następnie gdy brat włączał komputer, po załadowaniu tapety komputer się jakby uśpił tak jak wyżej ale po odcięciu zasilania i go włączeniu już normalnie działał. Aż do wczoraj, gdy przeglądałem różne strony na internecie komputer znowu się jakby wyłączył,uśpił. Oczywiście musiałem wyłączyć zasilanie ale tym razem już się za każdym razem wyłączał jak napisałem na początku.
    Podejrzewam zasilacz bo jest już stary.
    Nazwa zasilacza: LC-B400ATX

    Z góry dziękuje, a jeszcze jedno komputer był kilka miesięcy temu w naprawie z powodu spalenia płyty głównej, zostało wszystko wymienione oprócz właśnie zasilacza i dwóch dysków twardych ale tylko jeden dysk jest podpięty ale z dyskiem wszystko było dobrze.

  • #2 21 Lis 2016 20:41
    sosarek
    Poziom 43  

    Podaj pełną konfigurację komputera.
    Na początek podłącz porządny zasilacz i sprawdź czy problem się powtórzy(ten mógł uszkodzić płytę jeśli jest niesprawny).

  • #3 22 Lis 2016 15:41
    Mixdx
    Poziom 2  

    pełna specyfikacja:
    Procesor: AMD APU A4 7300 3,4 GHZ FM2+ with Radeon Graphics HD 8470d
    Płyta główna: GIGABYTE GA-F2A68HM-DS2
    RAM: DDR3 4GB PC3 12800 (1600MHz) CL11 GOODRAM
    Zasilacz: LC-B400 ATX

    A zasilacza lepszego nie mam od kogo pożyczyć :(

    Jeszcze sprawdziłem że:
    -po wyciągnięciu RAM komputer się włączył lecz obrazu nie było ale i tak zaraz się wyłączył
    -po zmienieniu wejścia Ram , także nic to nie dało
    -po odłączeniu dysku twardego również się wyłączył

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME