Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Iveco daily 2.3 hpi brak mocy swieci kontrolka wtrysku.

Kacperski 309 22 Nov 2016 00:07 6429 8
Texa Poland
    Kacperski 309
    Level 6  
    Witam.Mam pytanie na dniach zamierzam zakupić iveco daily 2.3 hpi 2005rok z tego co rozmawiałam ze sprzedającym iveco straciło na mocy gdy zaświeciła się kontrolka wtrysku zapytałem się go czy bardzo jest odczuwalna strata mocy sprzedający twierdzi ze samochód załadowany około 2 tony jedzie tak samo jak na pusto tylko ze Max max rozpędza się do 80/90km/h.Pytalem kiedy był rozrząd robiony powiedział ze już pasowało by wymieniać.moje pytanie jest taki co to może być i czy warto taki samochód kupować? czy może się okazać ze będzie cały silnik do wymiany?.Dziękują za odpowiedź, pozdrawiam.
  • Texa Poland
    chycel1
    Level 12  
    witam iveca są tanie w kupnie ale ceny części już nie.a jeśli chodzi o twoje pytanie co to może być najlepiej jechać z kompem oprogramowanie ausy czyli izi typowe do iveca możesz sprawdzić turbinę,ciśnienie na pompie,pojedyncze w tryski dosłownie cały silnik.Albo texa troche mniej dokładna,wyświetlany wtrysk może oznaczać wszystko ciśnienie paliwa turbina.Powodzenia.
  • Texa Poland
    gsekulski
    Level 16  
    Mieliśmy raz Iveco z tym silnikiem, z tego roku i nigdy więcej. Sypało się jak choinka na trzech króli. Wciagle problemy, jak nie silnik to elektryka. Częsci drogie i trudno dostępne. Ja go odradzam. Zainwestowalismy w sprawdzone Sprintery. Może blacha nie najlepsza ale za to zero problemów i auta naprawdę do ciężkiej pracy.
    Kacperski 309
    Level 6  
    Ale z tego co słyszałem iveca są na pełnej ramie, czy coś takiego,ze się ramą nie złamie pod wielkim ładunkiem.Nie wiem czy to jest prawda
    chycel1
    Level 12  
    Są na ramie z tyłu masz resory lub poduszki powietrzne zależy od modelu i typu.
    kortyleski
    Level 43  
    Sprzedający nie jest głupi i gdyby to była pierdoła to by dawno naprawił żeby kontrolka w oczy nie gryzła przy sprzedaży.
    jenusz11
    Level 20  
    jeśli ma wozić duże ciężary to iveca są do tego bdb w długie trasy nie bardzo, przyczyn może być wiele ptrzeba kompa podpiąć i bedzie wiadomo
    chycel1
    Level 12  
    Tak jak pisałem wyżej turbina nowa 5tysiecy lub układ paliwowy.Chyba że coś ze szrotu ale 100procent dobre.