Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremaciejwawa wrote:Plus stały jest niepotrzebny, podaj tylko plus z przezaźnika pompy
YACCO1 wrote:Bardziej zależy mi na tym co się stanie jak spodkają się dwa plusy 12v
CameR wrote:YACCO1 wrote:Bardziej zależy mi na tym co się stanie jak spodkają się dwa plusy 12v
Według tego schematu układ nie zadziała.
Nic się nie stanie z dwoma [+] jednak syrenka będzie wyła cały czas.
Bez względu na położenia wyłączników i przekaźnika.
Układ z "podtrzymaniem" działania robi się na dwóch przekaźnikach lub na jednym z dwoma parami styków.
bhtom wrote:Witam,
Wystarczy zastosować dwie diody prostownicze na obydwu "przewodach" zasilających plusem cewkę przekaźnika. Diody "zwrócone" katodami w stronę cewki.
Pozdrawiam.
CameR wrote:
YACCO1 wrote:czy stały "+" mogę wziąść z lampki podświetlania bagażnika?
YACCO1 wrote:Auto ma (...) bezkluczykowe.
YACCO1 wrote:jak zadziała syrena to wytrzyma bezpiecznik oświetlenia bagażnika?
CameR wrote:Nie piszesz jaka to marka samochodu.YACCO1 wrote:czy stały "+" mogę wziąść z lampki podświetlania bagażnika?
W niektórych autach , lampka oświetlenia bagażnika wyłącza się po ok. 30 minutach ( zanika [+] )YACCO1 wrote:Auto ma (...) bezkluczykowe.
W niektórych markach do pompy paliwa dochodzi magistrala CAN i ona włącza/wyłącza pompę.
Sterownik przy pompie.
Niektóre silniki można uruchomić z "odciętą" pompą w zbiorniku paliwa.YACCO1 wrote:jak zadziała syrena to wytrzyma bezpiecznik oświetlenia bagażnika?
Syrenka bierze max. 300mA
andrzej20001 wrote:YACCO1 wrote:Auto ma za ok 50tyś
To na AC go tez stać. I śpi spokojnie.
YACCO1 wrote:A co do lampki to nawet lepiej że gaśnie po około 30min.