Po gwarancji mam problem ze zmywarką Bosch SPS40E22EU. Nie kończy zmywania, a zostaje z zapalonymi na stałe kontrolkami: Kranik (pobór wody) i End. Nie wypompowuje wody po myciu. Mam wrażenie, że nie dochodzi do fazy płukania. Sprawdziłem już filtr na wężu wody i pompę - nic jej nie blokuje. Używam co jakiś czas chemii do mycia zmywarki z temperaturą na max.
Zdemontowałem pompę odpływową BLP301003.Przy filtrze obok pompy jest jakiś czujnik, jaka jest jego rola?
Zmiana stanu: po usunięciu nici (nie mam pojęcia skąd) nawiniętej na wirnik, ponownie zamontowałem wszystko. Czujnik umyłem z osadu (był od wnętrza zmywarki). Teraz po uruchomieniu po umyciu ciągle wypompowuje wodę ze zbiornika. Zmywarka weszła w jakiś dziwny tryb i nie daje się wyłączyć.
Proszę o sugestie. Z góry dziękuję za pomoc.
Zdemontowałem pompę odpływową BLP301003.Przy filtrze obok pompy jest jakiś czujnik, jaka jest jego rola?
Zmiana stanu: po usunięciu nici (nie mam pojęcia skąd) nawiniętej na wirnik, ponownie zamontowałem wszystko. Czujnik umyłem z osadu (był od wnętrza zmywarki). Teraz po uruchomieniu po umyciu ciągle wypompowuje wodę ze zbiornika. Zmywarka weszła w jakiś dziwny tryb i nie daje się wyłączyć.
Proszę o sugestie. Z góry dziękuję za pomoc.