Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

telefunken foxrot 2 - po hard resecie weryfikacja konta

Domin21 28 Lis 2016 11:38 2544 16
  • #1 28 Lis 2016 11:38
    Domin21
    Poziom 15  

    Witam.
    Tak jak w temacie. Zrobiłem hard reset telefonu poprzez wciśniecie guzika głośniej i włączenia. Po tej operacji telefon chce zweryfikować konto, które wcześniej na nim było, ale nie pamiętam go (telefon używany). Próba założenia nowego lub logowania się na istniejące kończy się niepowodzeniem bo musi być stare konto.
    I tu moje pytanie czy da się jakoś ominąć to "Witamy" podczas uruchamiania telefonu? Android 6.0 lub nowszy.
    Z góry dziękuję za pomoc.

    2 16
  • #2 28 Lis 2016 11:58
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Kontakt z poprzednim właścicielem, lub wizyta w dobrym serwisie.

    0
  • #3 28 Lis 2016 12:03
    Domin21
    Poziom 15  

    A samemu nie da sie bez boxa oczywiscie wgrac w miare bezpiecznie oprogramowania?

    2
  • #4 28 Lis 2016 12:24
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Zmiana oprogramowania tu nić nie pomoże. Jest to tak zwana blokada Factory Reset Protection (frp).

    0
  • #5 28 Lis 2016 13:11
    Domin21
    Poziom 15  

    Możesz mi rozwinąć myśl bo pierwsze słyszę o tym, a z chęcią pogłębię wiedzę w temacie. Na jakiej zasadzie ta blokada działa?

    0
  • #6 28 Lis 2016 15:32
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Jest to blokada anty kradzieżowa wymyślona przez google. Jeśli zgubimy lub ktoś nam ukradnie telefon, to po zrobieniu full resetu trzeba podać konto google jaki zostało przypisane do tego telefonu. Po włączeniu telefonu nie da się pominąć logowania do konta google z najnowszym oprogramowaniem. Jeśli telefon miał starsze oprogramowanie można było to obejść.

    0
  • #7 28 Lis 2016 16:25
    Domin21
    Poziom 15  

    A wgranie starszego oprogramowania lub na nowo wgranie tego samego? Tylko android 6.0 Tak miał??

    0
  • #8 28 Lis 2016 18:21
    nutergsm
    Moderator - GSM

    To jest od wersji androida 5.0 jak się nie mylę . Nic nie zrobisz, pozostaje wizyta w serwisie.

    0
  • #9 28 Lis 2016 18:28
    Domin21
    Poziom 15  

    Byłem i powiedzieli mi że może wgranie oprogramowania by pewnie pomogło. Czyli to jakiś anty komis.
    Jak bym chciał samemu to zrobić to bym musiał jakiś box kupić?

    0
  • #10 28 Lis 2016 20:26
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Tak musiał byś kupić odpowiedni sprzęt serwisowy. Daj ogłoszenie w dziale bazar na elektrodzie powinien się ktoś zgłosić. Ponoć można to zrobić zdalnie.

    0
  • #11 28 Lis 2016 21:26
    Domin21
    Poziom 15  

    A jakie boxy obsługują te telefony teraz?

    0
  • #14 29 Lis 2016 18:42
    Domin21
    Poziom 15  

    A był by w stanie ktoś wymienić i jaki by był ewentualnie najkorzystniej kupić żeby jak najwięcej telefonów robił :).

    0
  • #15 29 Lis 2016 18:52
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Jeśli chodzi o chinczyki, to w tej chwili miracle china box. Natomiast jeśli chodzi o pozostałem marki, to zazwyczaj do każdej jest inny box. Microhwk jeszcze robi sporo modeli.

    0
  • #17 12 Gru 2016 14:47
    nutergsm
    Moderator - GSM

    To działało na starszym firmware, w nowszym naprawiono błąd dzięki któremu było to możliwe.

    0