Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Licznik toyota avensis t22

lotnyptak 28 Nov 2016 17:40 885 2
    lotnyptak
    Level 9  
    Witam potrzebuje pomocy , posiadam Avensis t22 kombi 2,0 D4D dielsel i szwankuje mi temperatura przycina się .Już raz naprawiałem ale przyszła zima i się przycina a jak się przycina samochód chodzi na ssaniu . Chciałem się dowiedzieć czy licznik od innej toyoty taki sam ale albo jest to benzyna i inna pojemność . czy będzie pasować od innych posiadam z zegarkiem
    MobilTruck
    Level 31  
    A co mają zegary,do temperatury jaką widzi ecu?Pewnie termostat,bądz czujnik temperatury.
    W d4d nie ma jak Ty to napisałeś ssania.Zapewne chodzi Tobie o podwyższone obroty jakie są na zimnym silniku,a jest to spowodowane tym że masz włączony "klimatronik" i silnik próbuje jak najszybciej nagrzać płyn biegnący do nagrzewnicy.Wyłącz przed porannym uruchomieniem "klimatronik" a potwierdzi się to co napisałem.
    lotnyptak
    Level 9  
    Właśnie nie wiem czy będzie pasować licznik przykładowo od 1,8 benzyna czy 2,0 diesel . Chodzi mi o to czy jak przełoże od innej pojemności licznik ale taki sam jak mam , czyli czy paliwo będzie prawidłowo pokazywać temperature i obroty bo kilometry powinny się zgrać . miałem przypadek że zawiesiłą mi się skazówa od temperatury i spalanie większe było . Jeśli ci kolego chodzie o dewasko "podgrzewanie silnika " to nie załączam : klime mam ale manualna