Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dekoder polsatu hd 5000 - Hd 5000 brak sygnału po włączeniu

30 Nov 2016 10:07 2319 6
  • Level 9  
    Witam,
    Mam problem z dekoderem polsatu HD 5000
    Z anteny idą dwa kable, jeden do salonu gdzie jest dekoder podstawowy i do drugiego pokoju gdzie jest multirum. Wszystko działało do czasu kiedy dekoder został odłączony na parę miesięcy. Objawy są takie, że multirum jest podpięty na złączu hdmi i po załączeniu wyskakuje komunikat brak sygnału. Gdy lekko wyciąga się kabel hdmi i wkłada go z powrotem obraz się pojawia. Telewizor był w serwisie jest sprawny, dekoder polsatu wymieniony, kable zamieniane. inne urządzenia typu ps4, dekoder stb działa. Ktoś spotkał się z takim problemem?
  • Level 37  
    Komunikat "brak sygnału" jest z tv, czy z dekodera?
  • Level 9  
    andpol 33 wrote:
    Komunikat "brak sygnału" jest z tv, czy z dekodera?

    z TV
  • Level 37  
    No to jakieś cuda. Podłącz przez euro i sprawdź, jaką rozdzielczość ma ustawioną dekoder. Może tv nie obsługuje takiej rozdzielczości.
  • Level 43  
    gulian75 wrote:
    andpol 33 wrote:
    Komunikat "brak sygnału" jest z tv, czy z dekodera?

    z TV

    A wybrać wejscia nie można w TV?
  • Level 9  
    Wejścia mogę wybierać, przez kabel euro działa. Zmiana rozdzielczości też nic nie daje.
  • User removed account