Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV Luxor lux481 48" Brak jakiejkolwiek reakcji.

diuna2000 30 Nov 2016 18:31 1398 4
    diuna2000
    Level 11  
    Witam serdecznie mam problem z TV Luxor:
    matryca VES480VNDS-2D-NO1,
    zasilacz 17ips71,
    płyta 17MB82s.
    Dioda led stand-by nie świeci.Zasilacz jest nowy. Czytając inne posty sprawdziłem napięcia na pamięciach i wyglądają na prawidłowe 3.27V na usb jest 5v a także na odbiorniku podczerwieni. Podejrzewam firmware niestety mam programatora więc pozostaje usb, pilota też nie posiadam posiłkuję się uniwersalnym. Większość postów dotyczących tej płyty jest o migającej diodzie stand-by moja nie świeci brak napięcia , dioda sprawna.Czy ktoś spotkał się z takim problemem i czy któryś z kolegów posiada firmware do tej matrycy.
    Dziękuję za wszelką pomoc.
    TV Luxor lux481 48" Brak jakiejkolwiek reakcji. TV Luxor lux481 48" Brak jakiejkolwiek reakcji. TV Luxor lux481 48" Brak jakiejkolwiek reakcji. TV Luxor lux481 48" Brak jakiejkolwiek reakcji.
    ogryz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jeśli masz wszystkie napięcia (1,2V, 1,5V, 3,3V, 5V) to bez programatora (i najlepiej nowych pamięci) się nie obejdzie.

Co do softu (bin do wgrania), podaj:
    - wersję płyty (przy gnieździe głośnikowym, obok daty),
    - numer złącza matrycy (najlepiej fotka),
    - ułożenie matrycy (T-Con na dole, czy u góry TV).
    Może coś się dobierze.
    diuna2000
    Level 11  
    witam ponownie czy ktoś posiada firmware do tej matrycy?. Wyczytałem na rosyjskim forum że brak stand-by led może być spowodowane uszkodzeniem firmware.
    zdzich42
    Level 41  
    Myślisz że wsadzisz "gwizdek" i po sprawie a TV cudownie wystartuje? Według mojej wiedzy bez programatora nie naprawisz.