-=[OLO]=- wrote: Aby wykasować w tej drukarce "protection counter" wcale nie jest potrzebny komputer, a nawet jeżeli już mamy drukarkę podłączoną pod komputer to wcale nie trzeba go restartować. A te twoje informacje których "epson nie udziela" znajdują się w pomocy programu Ssc Service i na wielu stronach WWW.
Jeśli kasujemy licznik używając kombinacji przycisków na drukarce komputer nie jest do niczego potrzebny i drukarka może być od niego odłączona (tym samym restartowanie komputera nie ma sensu).
Licznik można też skasować przy pomocy wyżej wspomnianego Ssc Service bez dotykania drukarki.
Elisa napisał(a):
Quote: Najpierw w ssc w extras wykonac "all counter reset
W Ssc Service nie ma menu "extras" tylko "Extra" a w nim nie ma "all counter reset". Funkcja "Reset all counters" bo chyba tą miałeś na myśli, jest w menu "Reset counters" i służy do zupełnie czego innego niż reset tzw. pampersa (protection counter). Do kasowania "protection counter" i odczytywania jego aktualnego stanu używa się funkcji z menu o tej samej nazwie czyli "protection counter".
Strasznie namieszałeś. Większość tego co napisałeś (prawie wszystko) mija się z prawdą.
Strach, ze istnieja ludzie, ktorzy mysla, ze wszystkie rozumy zjedli,
jak na razie tego problemu nie mam. Probowalam zresetowac drukarke samym programem, nic to nie dalo, dopiero polaczony reset z kombunacja guzikow i z restartem komputera przyniosl efekt.Czepiasz sie nazw w menue programu? czepiaj sie dalej, minimum inteligencji starczy na "odszyfrowanie" mojej wypowiedzi... poza tym, nie mysle, zebys wogole mial taka drukarke, to tak jakby lizanie loda przez szybe, cos slyszysz, ale niebardzo wiesz co, gdybys mial, to wiedzialbys np., ze Epson wprowadza specjalne blokady dla zminimalizowania zywotnosci sprzetu, tak bylo w moim przypadku. Reasumujac, kupilam druga drukarke, a a tak, pogardzanego Lexmarka z815, a epsona podarowalam dzieciakom, dziala i bedzie nadal dzialac...
Elisa
Ps
tak nawiasem mowiac nie jestem mezczyzna, imie chyba to wyjasnia,
co do znajomosci jezykow, to angielski u mnie to jezyk drugorzedny, pierwszym byl i pozostanie niemiecki (naturalnie polski tez)