Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lamborghini Formula - nie odpala, zapowietrzony

mamjuzdosc 03 Gru 2016 15:04 633 10
  • #1 03 Gru 2016 15:04
    mamjuzdosc
    Poziom 3  

    Witam w ciągniku rolniczym Lamborghini Formula 115km z silnikiem Deutz ostatnio rozjechałem go ponieważ robiłem skrzynię biegów, oraz wymiana docisków i tarczy sprzęgłowej.
    Po zjechaniu i skręceniu traktora nie mogę go odpalić spędziłem juz 2 dni na odpowietrzaniu ciągnika i nic.
    cały czas w odpowietrznikach przy filtrach wychodzą podczas pompowania ręczną pompką bąbelki paliwa, jak się zakręci odpowietrzniki i podpompuje pare razy słychać że paliwo się przelewa z powrotem do zbiornika tak jakby było już w całym układzie, po odkręceniu przewodu od wtrysku paliwo wgl sie nie pokazuje. Więc nwm co jest grane.
    Tak jakby pompa nie podawała paliwa na wtryski.
    Jakieś pomysły?

  • #2 03 Gru 2016 15:13
    Piotr2608

    Poziom 35  

    Poczytaj tematy - jak odpowietrzyć układ common rail

  • #3 03 Gru 2016 15:32
    kkknc
    Poziom 40  

    Jaki masz konkretnie silnik.
    Bo tam powinno być Same 1000.6 a nie Deutz.

  • #5 03 Gru 2016 21:20
    kkknc
    Poziom 40  

    Mechaniczny. Jak to ten silnik co pisałem.

  • #7 05 Gru 2016 11:08
    mamjuzdosc
    Poziom 3  

    Odpaliłem lecz nie chodzi mi pedał gazu. musiałem odkręcic taki jakby korek do wlewu przy takiej jakby puszcze z symbolem takiego wiatraka obok kabiny i śrubokręcikiem popychałem takiego bolca i wtedy ciągnik odpala lecz jak puszcze śrubokrętem to ciągniki gaśnie. w tej wtyczce co wchodzi w tą puszke nie ma wgl jakiegokolwiek prądu patrzyłem multimetrem i kontrolką.
    Co może być przyczyną?

  • #8 05 Gru 2016 12:40
    nasu
    Poziom 19  

    Tam jest silnik SAME 1000.6W Mogłeś uszkodzić czujnik obrotów ten od góry na obudowie sprzęgła.
    Możesz sprubować odpalić ręcznie. W siłowniku regulatora (obok korka wlewu oleju) jest zaślepka od góry można ją odkręcić i kluczem ampulowym dodać gazu ręcznie, a druga osoba kręci rozrusznikiem

  • #9 05 Gru 2016 12:42
    mamjuzdosc
    Poziom 3  

    tak własnie zrobiłem i odpala ciągnik, a może być przyczyną bo ja wyjmowałem ten czujnik i może złą odległość dobrałem i teraz nie chodzi

  • #11 05 Gru 2016 16:02
    mamjuzdosc
    Poziom 3  

    Już wszystko jest okey poprostu był źle ustawiony dokręciłem go i popuściłem delikatnie i już mam gaz w nodze.
    Skrzynia także śmiga, a bałem się o nią bo zmieniałem uszczelnienia i tarczki.
    Skręcam go do kupy dziękuję za podpowiedzi

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME