Proszę o pomoc.Posiadam Citroena jumper 2.2 hdi 2002r.i mam takie objawy uszkodzenia.Samochód odpala od tyka i na postoju wchodzi na obroty nawet do 4000 i wszystko ok,gdy zaczyna się jazda to przy obrotach na 2500 zapala się kontrolka ikona silnika i auto przechodzi w tryb awaryjny.Byłem u mechanika a ten stwierdził po podłączeniu kompa że może czujnik na pompie wtryskowej albo wtryski przełączają w tryb awaryjny.Przy wyjęciu pompy paliwa ze zbiornika bo nie działał mi pływak doszedłem do tego że pompa po włączeniu stacyjki chodzi tylko kilkanaście sekund mniej więcej do momentu zgaśnięcia kontrolek informacyjnych i też się wyłącza czyli zapewne nie podaje wystarczającej ilości paliwa do pracy pod obciążeniem przełączając w tryb awaryjny a na postoju widocznie wystarcza zasysanie przez pompę wtryskową<taki mój wniosek>.
Teraz pytanie gdzie znajduje się przekaźnik sterujący pompą w zbiorniku? być może to on odłącza zasilanie na silnik pompy.
Czy brak wskazania temperatury może być z tym powiązany?
Przydał by się schemat elektryczny tego modelu.
Co należy zrobić?
Teraz pytanie gdzie znajduje się przekaźnik sterujący pompą w zbiorniku? być może to on odłącza zasilanie na silnik pompy.
Czy brak wskazania temperatury może być z tym powiązany?
Przydał by się schemat elektryczny tego modelu.
Co należy zrobić?