Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredaniosokolka wrote:A po odpięciu centralki odpala ? Ja mam alarm tylko jako pilotowy sterownik bezpilotowego oryginalnego centralnego zamka tylko z kluczyka. Odcięcia "odpalania" nie podłączałem.Możliwe jest, że przekaźnik nie został użyty przy tej instalacji?
daniosokolka wrote:I co znalazłeś ? Przewody pasują kolorami ?Tak, znalazłem na tym forum schemat jednak nie jestem elektrykiem
Quote:nie widziałem.Exus V10 Expert
daniosokolka wrote:Masz dwa "mikrofony" u góry słupków w kabinie ?Jest jeszcze mała tandetna plastikowa puszka z napisem Silicon (coś jak do chińskich lampek choinkowych)i idą tam ze 4 cienkie kabelki, bez kostek, są bezpośrednio zintegrowane z tą puszką, ale to pewnie jakiś czujnik wstrząsowy
daniosokolka wrote:dolutowane do wiązki czy wchodzą i giną w instalacji ?Od głównej wiązki centralki alarmu w pewnym momencie tej wiązki idą dwa kabelki: żółty i zielony, są wpięte w główną wiązkę samochodu
daniosokolka wrote:nie jestem elektrykiem, nie zajmuję się tym na co dzień i po prostu nie chcę czegoś zepsuć.
daniosokolka wrote:Możliwe jest, że przekaźnik nie został użyty przy tej instalacji?
daniosokolka wrote:CameR
Właśnie żółtego kabelka w tej kostce głównej w ogóle nie ma