Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czujnik cisnienia do myszki - Szukam czujnika ciśnienia do specjalnej myszki

mrclxD 10 Dec 2016 15:44 1074 7
    mrclxD
    Level 8  
    Witam razem ze szwagrem będziemy próbowali zrobić dla mnie tę myszkę Link i mamy problem ze znalezieniem czujnika ciśnienia pisałem do kilku sklepów ale bez efektu. Chodzi mi o czujnik który jak np: lekko dmuchnę (wzrost ciśnienia)to będzie klikał lewy przycisk myszki a jak lekko zassam powietrze (spadek ciśnienia)to będzie klikał prawy przycisk myszki. Przynajmniej tak mi się wydaje że to na takiej zasadzie ma działać i proszę was o pomoc w sprawie tego czujnika co powinienem kupić. Potem jak coś wyjdzie w praniu to pewnie zwrócę się o pomoc. Może macie jakiś pomysł na scroll od myszki albo jeszcze z jeden przycisk.

Pozdrawiam
    mrclxD
    Level 8  
    chodzi mi o inny czujnik pod Arduino można różne czujniki podłączać myślałem o którymś z tych: Link
    płetwa
    Level 32  
    Zobacz wyłącznik ciśnieniowy który montowany był w starych pompach centralnego zamka VW.
  • Helpful post
    piotrva
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Kup jakikolwiek czujnik ciśnienia. Nawet taki do atmosferycznego się nada. Wtedy dajesz dwa, i jeśli ciśnienie w "dmuchawce" jest większe niż atmosferyczne lub mniejsze to masz dwa możliwe stany aktywne.
    Te co podesłałeś w linku to przerost ceny ;)

Ew. szukaj jakiegoś różnicowego - wtedy czujnik będzie jeden.
    mrclxD
    Level 8  
    Dzięki za odpowiedzi popatrzę jeszcze tych czujników w internecie.
    Fajnie ze powiedziałeś o cenach bo nie jestem zorientowany w tym temacie :) .
    Jak dam dwa czujniki to będę mógł je podłączyć pod jeden ustnik?
    A jak chciałbym zastosować jeden czujnik to jakiego bym potrzebował?
    excray
    Level 40  
    Możesz użyć tani kit z czujnikiem BMPxxx. Można tez samemu zrobić taki czujnik z blaszki piezo i wzmacniacza.
    mrclxD
    Level 8  
    Za tani kit dzięki jak wszystko się uda planuje zastąpić obecna myszkę.