Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Slican IPL-256 niedokładny czas

tadzik_1950 13 Dec 2016 21:07 1401 11
    tadzik_1950
    Level 12  
    Witam. Cztery lata użytkuję centralę jw i mam o niej dobre zdanie. Mały mankament to niedokładne wskazanie czasu na aparatach CTS. Przez cztery lata zegar "nadrobił" 10 minut. Przestawianie czasu zima-lato prawidłowe. "Prześwietliłem" ConfigMan-a - czyżbym coś przeoczył?
  • Helpful post
    Zutket
    Level 36  
    tadzik_1950 wrote:
    Witam. ... czyżbym coś przeoczył?

W ConfigMAN / Czas - SncRTC - ustawić: Internet(NTP) i podłączyć centralę do Internetu.
    Anonymous
    Anonymous  
    Zutket
    Level 36  
    R-MIK wrote:
    Albo synchronizować czas z Clip FSK lub sygnalizacji ISDN.

Tyle, że o Internet dziś jest łatwiej jak o ISDN a FSK jest usługą dodatkowo płatną, przynajmniej w Orange.
    Anonymous
    Anonymous  
    tadzik_1950
    Level 12  
    Dzięki Sz.P. za zainteresowanie. Niestety w zakładce Czas mam tylko ppkt. - tryby pracy centrali, - terminarz trybów pracy, - terminarz sterowania i - święta.
    Nigdzie nie ma rekordu Snc RTC. Centrala oczywiście podłączona do internetu.
    Operator T-Mobile; iPASOLINK + JUNIPER + beroNET + 8 łączy na IPL 256.
    Anonymous
    Anonymous  
    Zutket
    Level 36  
    tadzik_1950 wrote:
    Niestety w zakładce Czas mam tylko ppkt. - tryby pracy centrali, - terminarz trybów pracy, - terminarz sterowania i - święta.
    Nigdzie nie ma rekordu Snc RTC.

Nie ma tej zakładki bo łączysz się z centralką KonfigMAN.user a nie ConfigMAN.admin. Stąd te ograniczenia w programowaniu centrali.
  • Helpful post
    mich-tel
    Level 24  
    W zakładce "CZAS" nie szukaj żadnych podpunktów tylko kliknij na samo "CZAS".
    Anonymous
    Anonymous