logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prestigio Multipad 8.0 HD PMP5588C_DUO - Ekran startowy zawiesza się.

WiktorWiktorowsky 16 Gru 2016 20:53 3231 7
REKLAMA
  • #1 16131615
    WiktorWiktorowsky
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam otóż od kilku miesięcy posiadam tablet Prestigio Multipad 8.0 HD PMP5588C_DUO w którym od kilku dni zawiesza sie samoczynnie ekran startowy tego tabletu. Próbowałem już przejść w tryb recovery ale [VOL+ + POWER] ale ekran startowy nadal się zawieszał.
    Proszę o pomoc, PS: Jeśli post jest w złym miejscu proszę o przeniesienie.
  • REKLAMA
  • #2 16131636
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
  • REKLAMA
  • #3 16131809
    WiktorWiktorowsky
    Poziom 8  
    Chciałbym, gdybym tylko mógł. Nie mogę wejść w tryb recovery czyli [VOL+ + POWER], co uniemożliwia mi zainstalowania firmware. Ale jest możliwość, że jestem głupi i coś robię żle przy wciskaniu przycisków :D .
  • REKLAMA
  • #4 16131842
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2084
    1. Format SD card into the FAT32 filesystem.
    2. Copy files:
    - factory_update_param.aml
    - g11refE8HDS-ota-20130730.zip
    - patch_ASBIS.zip
    - recovery.img
    - u-boot.bin
    from the folder /Firmware into the SD card.
    3. Power off the device, press and hold “POWER” and “VOLUME+” button until screen switch on.
    Device would enter upgrade mode and will reboot automatically after upgrade finished.

Robisz wszystko tak jak w instrukcji ?
  • #5 16131866
    WiktorWiktorowsky
    Poziom 8  
    Tak. Formatuję kartę SD do FAT32, daję a kartę SD wszystkie pliki jakie są napisane w instrukcji i próbuję włączyć tablet trzymając przyciski podgłaśniania i włączania tabletu, a tablet nadal ten ekran startowy pokazuje.
  • #6 16132097
    gradek83
    Poziom 43  
    Tak teraz patrzę że Prestigio wypuścił dwa tablety o nazwie MultiPad 8.0 HD
    oczywiście pod inną nazwą modeli:
    PMP5588C_DUO
    PMT5587_WI
    No ale nie wiem dokładnie czym się różnią specyfikacje mają podobne ale tak jak myślałem oba są na chipsecie Amlogic AML8726-MXS

Tak więc spróbuj za pomocą programu jaki masz w załączniku stworzyć boot SDcard pamiętaj aby przy wybieraniu litery karty SD nie pomylić z dyskiem lub innym nośnikiem. Wybierasz plik .bin czyli u-boot.bin zaznaczasz YES i dajesz na Make karta się sformatuje po tym przekopiuj te pliki z instrukcji i wtedy sprawdź czy ruszy.
    Program uruchamiaj jako administrator.

Ewentualnie sprawdź inne firmware nowsze.
    Załączniki:
    • Amlogic SDcard Maker.rar (1.1 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 16133397
    gradek83
    Poziom 43  
    WiktorWiktorowsky napisał:
    jestem głupi i coś robię żle przy wciskaniu przycisków

Dzieciaki sobie poradziły aczkolwiek u ciebie mogło się coś wysypać i nie wpuszcza cię do recovery.

Ewentualnie zamiast kombinacji przycisków jak masz włożoną kartę wciśnij na 3s reset i odczekaj chwilę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z tabletem Prestigio Multipad 8.0 HD PMP5588C_DUO, który zawiesza się na ekranie startowym. Próby wejścia w tryb recovery za pomocą kombinacji przycisków [VOL+ + POWER] nie przynoszą efektów. Użytkownik otrzymuje sugestie dotyczące wgrania nowego firmware oraz formatowania karty SD do FAT32, a także kopiowania odpowiednich plików do karty. Pomimo wykonania tych kroków, problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie, czy tablet nie ma uszkodzonego oprogramowania, oraz próbę resetu urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA