Witam jak większość tu piszących nie znalazłem opisanego takiego przypadku,a więc do rzeczy. Citroen xsara picasso 2,0 hdi 2000r nie można odpalić silnika . Gdy uruchomię go na samostart i zgaszę to później odpala bez problemu ,ale zależy jak długo nie jest uruchomiany np dzisiaj odpaliłem o 10,45 i o 13 20 odpalił ale jak wyszedłem z pracy po ok. 8 i pół godz. to znów tylko na samostart .Znajomy podpowiedział mi abym sprawdził czy jest jakiś ''impuls'' na wtryski aby podłączyć żarówkę i spróbować odpalić i jeżeli jest wszystko ok. powinna się zapalić a raczej migać .Podłączyłem żarówkę 1 w i gdy próbowałem odpalić żarówka się nie zapaliła będzie to widać na pierwszym filmie podałem samostart odpalił żarówka zaczęła migać [ film nr 2] po chwili zgasiłem i spróbowałem odpalić i odpalił bez problemu [film nr 3] i to na trzy ''gary'' więc wtryski chyba ok .Macie jakiś pomysł znajomi mówią że to pompa nie robi ciśnienia . Ja uważam że to coś co daje impuls do wtrysków tylko nie wiem co to jest .Czy to jakiś moduł czy ''komp'' .podpowiedzcie coś bo jeden mechanik powiedział że pompa do regeneracji a wolałbym tego uniknąć jeżeli nie potrzebne