yogi009 wrote:Wykonałem kiedyś prosty układ wykorzystując MAX16822A. Wtedy jest gwarancja, że dioda/diody dostają taki prąd, jaki zaprogramujesz.
To chyba prostszy i łatwiejszy do upakowania w oryginalnej lampie rowerowej jest układ na LM317.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKrzysiek27 wrote:Panowie wszystko fajnie , tylko jest jeden mały szkopuł , a mianowicie dodanie dodatkowych elementów elektronicznych wpływa bardzo niekorzystnie na sprawność.
Krzysiek27 wrote:Dodanie samych diod prostowniczych odejmie 20 % sprawności
gimak wrote:Krzysiek27 wrote:Kolejny projekt (prototyp) miałem z dynamem, taki że łożyska toczne zastosowałem zamiast ślizgowych.
W latach mojej młodości miałem takie jeszcze przedwojenne dynamo na łożyskach kulkowych
Xantix wrote:
Poza tym z tyłu roweru można zastanowić się nad sterowaniem superjasnych diod impulsami - oko ludzkie reaguje bardziej na wartości szczytowe niż na średnie - dlatego można niejako "oszukać" je i wstawić na tył diodę 350 mA, którą można zasilać impulsami z wypełnieniem powiedzmy 10% - piki prądowe będą miały aż 350 mA - natomiast średni prąd będzie zaledwie na poziomie 35 mA - innymi słowy - dioda "pożre" 0,1 W mocy a da taki efekt jak przy 1 W mocy. Poza tym błyski bardziej rzucają się w oczy niż ciągłe światło - zwłaszcza z dużej odległości.
Krzysiek27 wrote:takie dynamo przeżyję nie jeden rower. szkoda że nie trafiłem na takie. Chyba w muzeum widziałem takie właśnie duże to dynamo było, to mogło być to![]()
Krzysiek27 wrote:zresztą wystarczy kupić latarke Led za 3 zł a nawet i 35 zł . diody w takiej latarce kończą swój żywot zazwyczaj razem z bateriami alkalicznymi z powodu napięcia na diodzie DIP rzędu 3,25 V
Krzysiek27 wrote:czy można sprawdzić moc dynama na podstawie amperomierza wpiętego wprost do zacisków dynama ? czy raczej przyrząd głupoty wskaże ?
yogi009 wrote:Chyba raczej 3400gdzie fizycznie można osiągnąć maksymalnie 2400mAh
Krzysiek27 wrote:gdzieś czytałem że najwyższa temperarura pracy Led to 25 C
Krzysiek27 wrote:spotkałem się z dynamem 3,3 W, chyba w Holenderskim rowerze , możliwe to ?
Zygaqra wrote:Jeżeli lampka z tyłu roweru świeci jak światła przeciwmgielne to już jest to przestępstwem
Zygaqra wrote:Dzięki odblaskowi z pedał zdołałem uniknąć kolizji.
Krzysiek27 wrote:No jeszcze tego brakowało, żeby policja karała za używanie mocniejszych świateł w rowerze .
Krzysiek27 wrote:To przecież jest dla własnego dobra i życia.
Krzysiek27 wrote:Z tymi odblaskami jest tak że są bardzo dobre pod warunkiem że kierowca w samochodzie też ma dobre światła![]()
Krzysiek27 wrote:Mandaty dla rowerzysty to w dzisiejszych czasach standard