Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony xperia z3 - Błąd aparatu

rekordgsm 19 Gru 2016 16:38 747 5
  • #1 19 Gru 2016 16:38
    rekordgsm
    Poziom 31  

    Witam. Sony Xperia Z3 D6603. Po wejściu w tylny aparat, czarny obraz. Był mieniany soft oraz aparaty, bez zmian. Miał ktoś może podobny przypadek w tym modelu?

    0 5
  • #3 19 Gru 2016 23:56
    rekordgsm
    Poziom 31  

    Telefon po upadku, wymieniliśmy klientowi wyświetlacz, cała reszta działa tylko postój mamy na tym aparacie, wizualnie wszystkie elementy w okolicach złącza aparatu ok.

    0
  • #4 20 Gru 2016 10:36
    RafalB

    Poziom 25  

    Sprawdź drobnice w linii kamery oraz jej zasilanie, dodakowo jeżeli tutaj będzie dobrze, wygrzej CPU i zobacz czy komunikacja wróci.

    0
  • #5 22 Gru 2016 16:38
    nodeb3
    Poziom 11  

    Upewnij się, że to rzeczywiście aparat od Z3 a nie od Z1,Z2.. bo wszystkie da się podłączyć i powinien działać każdy. Ale miałem przypadki, że od z1,z2 nie działał w z3, a po podłączeniu aparatu od z3 zaczał działać i miałem też przypadki, że działały w z3 od z1,z2.. itd. I nie wiem do tej pory dlaczego tak jest. Na załączonych zdjęciach po prawej stronie Sony xperia z3 - Błąd aparatu Sony xperia z3 - Błąd aparatu to aparat od z3.

    0
  • #6 28 Gru 2016 19:50
    hacker_ice

    Poziom 24  

    Możliwe że sam z siebie aparat padł. Podstaw od innej Z3 i powinno wszystko działać. Częsty objaw jak ktoś w nim grzebie i źle odłącza aparat, widziałem ludzi co odłączają na wł telefonie.

    1