Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Corsa C 1.7 CDTI - Problem z odpaleniem na ciepłym po krótkim postoju

bestiaCorsa 27 Dec 2016 07:51 2196 5
    bestiaCorsa
    Level 6  
    Witam

Może tutaj mi ktoś pomoże. Mianowicie mam problem męczący z moją Corsa C 1.7 CDTI.
    Gdy silnik jest troszkę zagrzany ( zrobiłam jakieś 10km ) to nie chce odpalić po krótkim postoju :( Już drugi raz wylądowałam na lawecie u mechanika który oddał mi samochód po przetestowaniu i rozkłada ręce :( Po ok godzinie samochód pali bez zarzutów :( U mechanika nie było oznak awarii :( Zaczyna to być męczące ponieważ nie wiem już od czego zacząć :( Układ paliwowy sprawdzony przez ASO - brak wycieków i nieprawidłowości . Ponoć elektryka też. To gdzie jest problem? Rozrusznik kręci a na zimnym odpala od strzała nawet przy -14 .
    AAnnddrrzzeejj
    Level 18  
    Witam.Miałem te same objawy z moją B-mką.Tylko dobry komputer. Na te objawy stała w różnych warsztatach 3 tygodnie .Trafiłem w końcu do BMW serwis.Fachowiec tłumaczył że, po wyłączeniu silnika w pierwszych chwilach temperatura rośnie.Jego komputer wskazał na czujnik wału korbowego.Naprawa czyli wymiana czujnika (trzeba było odkręcić kolektor ) + oryginalny czujnik ,koszt to 390 zł.Poprzednie wydatki to około 900 zł.Pozdrawiam.A.O.
    bestiaCorsa
    Level 6  
    czyli czujnik wału korbowego tak? A mam jeszcze jedno pytanie. Czy brak trzeciego światła stopu może mieć z tym wspólnego? Wiem, brzmi głupio ale może jakieś bezpieczniki..??
    joozekk
    Level 10  
    brak trzeciego światła stopu to chyba w corsie C był problem z wiązka kabli pomiędzy nadwoziem a klapą (łamanie się przewodów)
    Trzeba by ściągnąć osłonę i popatrzeć na kabelki.
    a co do odpalania - to dobry komputer- jakie błędy itp
    Mateusz1560
    Level 15  
    Jak zgaśnie po rozgrzaniu to niech ktoś zobaczy Ci komputerem czy widoczne są obroty silnika w parametrach podczas kręcenia rozrusznikiem.
    Jeśli nie to czujnik położenia wału do wymiany.
    bestiaCorsa
    Level 6  
    Problemu nie rozwiązano :(