moscow18-1990 wrote: Dodałem linię w makefile i zrobiłem printscreen z konsoli
Jak widzę ten printscreeny które ludzie z takim zapamiętaniem wrzucają, to po prostu ręce mi opadają... Nie zauważyłeś, że linia o którą się rozchodzi jest dużo dłuższa niż szerokość ekranu i dalej nic nie widać? Nie można po prostu wziąć i skopiować tekstu, żeby nie trzeba się było bawić w te durne obrazki? Zrozum - nam jest potrzebny TYLKO I WYŁĄCZNIE TEKST, a nie obrazki z Twojego pulpitu...
Po co Ci "Eclipse skonfigurowany dla CortexM3"? Przecież w samym Eclipse nie ma ani jednego ustawienia które miałoby cokolwiek wspólnego z tym czy używasz ARM Cortex-M0 czy ARM Cortex-M3 (czy PC, czy MIPS, czy cokolwiek-byś-nie-chciał). Nawet w samym toolchainie dla M3 i M0 nie ma różnic, zakładając że masz jakiś normalny, w którym są wszystkie potrzebne biblioteki. Prosty test - skompiluj te dwa projekty z konsoli Windowsa - jeśli się kompilują, to znaczy że masz namieszane coś w Eclipse, a co dokładnie, to już nie wiem. Ja mam jedno Eclipse do wszystkiego i nie mam w nim ŻADNYCH opcji specyficznych dla danych układów. Na pewno też nie ustawiałbym w Eclipse zmiennych systemowych bez bardzo wyraźnej potrzeby, a wydaje się, że to właśnie zrobiłeś i to właśnie jest problemem.
moscow18-1990 wrote: Druga sprawa dotyczy samego standardu C++11. W projekcie, który mi się normalnie kompiluje zrobiłem zmiany w makefile. Próbowałem użyć słów kluczowych tego standardu i jest taki problem, że Ctrl+Spacja "nie reaguje" na niektóre słowa kluczowe po wpisaniu oczywiście ich kilku pierwszych liter. Pytanie brzmi czy po zmianach w makefile może być tak, że mimo wszytko niektóre słowa kluczowe nie będą dostępne z jakiś względów.
Przecież napisałem, że nie będzie działać bez poprawnej konfiguracji indeksera.
http://stackoverflow.com/a/26094959/157344
No i oczywiście projekt musi być typu C++, a nie C.