Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Toyota avensis - Brak ładowania

Daro122 27 Dec 2016 23:15 12546 5
    Daro122
    Level 31  
    Toyota avensis 2008r/T25/2.0 D4D brak ładowania . Wymieniony alternator Denso po regeneracji w sprawdzonej firmie ładowanie na poziomie 13,6 V . Przy sprawdzaniu obwodów brak napięcia na pinie 1 regulatora siwy przewód , ze schematu który mam wynika że ma tam być napięcie akumulatora z bezpiecznika ALT 7,5A , po podaniu napięcia lampka gaśnie i ładowanie na poziomie 14,2 V . Po prześwietleniu instalacji okazuje się że napięcie na pin 1 alternatora powinien podstawiać sterownik silnika , względem masy nie ma tam nic . Sterownik nie zgłasza błędów , moje pytanie co tam ma być ? pwm , czy napięcie cały czas .
    Aleksander_01
    Level 42  
    Jeżeli przez bezpiecznik to tylko stałe napięcie, a jeżeli z komputera to PWM. Prześwietl jeszcze raz instalację.
    Daro122
    Level 31  
    Jest bezpiecznik lecz przewód prowadzi do wtyczki gdzie dalej nie ma pinu , mam natomiast połączenie ze sterownikiem siwy przewód , i teraz zagwozdkę czy w alternatorze jest właściwy regulator .
    bibikm
    Level 2  
    Dzien dobry
    Trochę dawny temat ale mam w mojej to samo , identycznie .Jak Wam się Panowie udało rozwiązać problem?
    Daro122
    Level 31  
    Niewłaściwy regulator napięcia .
    Daro122
    Level 31  
    Niewłaściwy regulator napięcia .