Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka silm ze zdejmowamym blatem

bossanova 29 Dec 2016 19:39 3090 9
    bossanova
    Level 8  
    Czas na wymianę pralki, przez 8 lat służył nam Bosch wlx24460PL i w sumie nie narzekałam, do wczoraj, bo wczoraj odmówił współpracy. Nie chcę się pchać w naprawę, bo może się okazać, że to połowę ceny nowej a pewności, że za chwilę znowu coś nie padnie, nie mam.
    Chciałam jakiegoś Boscha, podobno już takich ze zdejmowanym blatem slimów nie produkują. Pan polecił mi Beco i Elektrolux (twierdził, że inne firmy nie mają tej nieszczęsnej ściąganej góry) mam mieszane uczucie do tych marek. Wypatrzyłam model LG FH296WDS z funkcją pary, ale mam 2 dylematy; po pierwsze niby nie da się go wcisnąć pod blat, mimo że wygląda na ściąganą górę, druga czy wybór pralki jest dobry. Pomóżcie proszę, bo po jednym dniu prania ręcznego mam dość i zależy mi na szybkim zakupie ;)
    Zbych034
    Level 39  
    Jak pralka spisywała się dobrze to warto sprawdzić ile będzie kosztowała naprawa. Wymiana np grzałki (nie grzeje),szczotek silnika (nie obraca bębnem) lub pompki (nie odlewa wody) nie jest droga. Może warto dać jej jeszcze szansę :D
    bossanova
    Level 8  
    właśnie jeden z użytkowników też tak skutecznie mnie zachęcał do dania szansy mojemu Boschowi, ze maż jutro odbiera szczotki i będziemy próbować pralkę reanimować. Choć tak w sekrecie powiem, ze już ta stara mi się opatrzyła i chciałam coś nowego ;)
    teskot
    Level 35  
    Niemiaszki aż zacierają rączki, żeby sprzedać Ci nową pralkę. Ja wiem, że zmysł estetyki kobiecej działa inaczej niż męskiej. Niemniej jednak znudzenie się wyglądem pralki jest irracjonalne. Do Ciebie należy decyzja, ale "stara" pralka po naprawie za "kilka" złotych będzie służyła jeszcze lata, a nową będziesz wymieniać co 3 lata jak tylko się skończy gwarancja. Moja babcia używa -blisko 30-to letniej pralki Zanussi i jedyne co wymieniałem to elektro blokada drzwi i kołnierz. Polar rodziców służył 24lata, aż przerdzewiał na wylot. Grzałka nigdy nie wymieniana mimo nieużywania jakichkolwiek calgonów i innych g****n. 2 razy kołnierz, raz łożyska. Taka moja opinia.
  • Helpful post
    tod.1977
    Level 23  
    Święte słowa kolego Teskot. Mam Polara z 1976 roku i choć teraz służy do prania ubrań roboczych to służy nadal i jeszcze posłuży. Pozdrawiam. :)
    User removed account
    Level 1  
    bossanova
    Level 8  
    to prawdopodobnie szczotki, tod.1977 bardzo nam pomógł. Najpierw był błąd f 21, udało mi się go wykasować, ale pralka dalej nie chciała działać. Wczoraj maż wymontował stare szczotki miały 0,5 cm.
    bossanova
    Level 8  
    Pralka naprawiona :) Dziękuje za pomoc szczególnie Todowi :)
    Zbych034
    Level 39  
    I poczucie estetyki nie zostało zaspokojone :D
    bossanova
    Level 8  
    Zbych034 wrote:
    I poczucie estetyki nie zostało zaspokojone :D

co zrobić, życie... :D