Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Sklep HeluKabelSklep HeluKabel
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jakie komputer polecacie do 2600zł do gier?

01 Sty 2017 20:22 2850 41
  • Poziom 9  
    Jaki komputer polecacie do 2600zł do gier gta v itd. I czy kupować z allegro?

    Pierwsze dwa komputery są w po bliskości

    https://www.olx.pl/oferta/komputer-tytan-gt-i...ddr4-ram-1tb-fv-CID99-IDa6eib.html#008530f527

    https://www.olx.pl/oferta/tytan-red-ii-do-gie...-rx460-1tb-plock-CID99-ID8ah1h.html#008530f52

    ten jest z allegro http://allegro.pl/zestaw-pc-i5-6400-ddr4-8gb-hdd-1tb-gtx1060-wifi-i6500565379.html


    system kupię osobno win 7 proszę zerknąć na aukcje i podpowiedzieć
  • Sklep HeluKabelSklep HeluKabel
  • Moderator - Komputery Serwis
    dariusz2021 napisał:

    W pierwszych dwóch tak właściwie nie wiadomo, co kupujesz. Nie ma dokładnych modeli podzespołów, opis chaotyczny, trochę marketingowej papki. Zestawy raczej słabo dobrane (I5 i dość słaba karta RX460, do tego 16GB RAMu). Poza tym trzeba dokładniej przeliczyć, ale wydaje mi się, że niezbyt opłacalne cenowo są te zestawy.

    dariusz2021 napisał:

    W zasadzie zestaw by uszedł, gdyby nie beznadziejna obudowa, dość przeciętny dysk twardy, najsłabszy możliwy RAM - no i sprzedawca nie wie, jaki zasilacz wstawi, chociaż wybiera przynajmniej z tanich, ale ogólnie jeszcze nadających się.

    Dlaczego po prostu nie zamówisz według własnej specyfikacji zestawu komputerowego z jakiegoś sklepu internetowego, który się tym zajmuje?

    Dodano po 48 [sekundy]:

    dariusz2021 napisał:
    system kupię osobno win 7 proszę zerknąć na aukcje i podpowiedzieć

    Rozumiem, że jesteś świadomy potencjalnych problemów, jeśli chodzi o instalację Win7 na platformach Skylake?
  • Poziom 9  
    jakich problemow

    Dodano po 2 [minuty]:

    co do windowsa nie chce 8 ani 10 zeby inwigilowali . Nie znam takich sklepow chyba ze przez allegro

    Dodano po 6 [minuty]:

    To ja poprosze o kontakt do takiego sklepu lub jakies linki zeby zamowic cos przyzwoitego ja jestem z powiatu Płockiego ale tu pewnie za lepszy kopm wyjdzie ponad 3000zl, powiedzcie gdzie kupic mam komputer mam 1,5 tygodnia zeby cos kupic
  • Moderator - Komputery Serwis
    dariusz2021 napisał:
    jakich problemow

    https://www.google.pl/search?q=windows+7+skylake+problem
    dariusz2021 napisał:
    co do windowsa nie chce 8 ani 10 zeby inwigilowali

    I sobie Kolega wyobraża, że "siódemka" nie inwigilowała użytkowników? :) No ale pomijając wszystko każdy Windows wyśle tylko tyle do MS, ile mu się pozwoli wysłać.

    dariusz2021 napisał:
    To ja poprosze o kontakt do takiego sklepu lub jakies linki zeby zamowic cos przyzwoitego ja jestem z powiatu Płockiego alu tu pewnie za lepszy kopm wyjdzie ponad 3000zl

    Wystarczy przeczytać ostatnie posty z działu "co kupić" i Kolega będzie miał pojęcie, skąd warto zamawiać. Co do samej konfiguracji zestawu można się sugerować na przykład tym postem: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=13372447 - i sobie zestaw doszlifować do swoich potrzeb.

    Ogólnie nie będę się skupiał na Kolegi powiecie - po co się ograniczać, skoro komputer można wysłać kurierem i będzie to kosztować od 0 do dwudziestu kilku złotych.
  • Sklep HeluKabelSklep HeluKabel
  • Moderator - Komputery Serwis
    Przecież podałem link. Proszę jeszcze raz go przejrzeć, są zestawy za 2400 i 2800zł, można z nich coś wybrać i dopasować.
  • Moderator - Komputery Serwis
    Większość sklepów ma usługę złożenia komputera, czasem w gratisie, czasem za kilka złotych. Gdyby Kolega przeczytał dokładnie podany link to na przykładzie sklepu, który jest tam użyty jako przykład, wiedziałby to Kolega (są podane kody, dzięki którym złożenie zestawu i wysyłka kosztują złotówkę). Po prostu mam wrażenie, że Kolega jest nieco leniwy i czeka na gotowe.
  • Moderator - Komputery Serwis
    Może i ktoś poda, natomiast 90% zestawów z Allegro to szmelc, więc małe szanse, że coś dobrego Kolega trafi. Polecam jeszcze https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2126330.html - a jak się Kolega zdecyduje na jakiś sklep komputerowy i zarys konfiguracji to ja będę mógł pomóc, przeglądanie kilku tysięcy marnych gotowców to fucha dla masochisty i moim zdaniem szkoda na to czasu.
  • Poziom 9  
    Przeczytalem mimo to nic mi to nie daje nadal nie wiem gdzie kupic. Interesuje mnie intel model 6400 karta graficzna gtx 970 dysk 1tb 8gb ramu tak zeby wyrobic sie w tej cenie ja musze wiedzie gdzie kupic nie znam sie az tak

    EDIT
    Prosze mi doradzic podac namiary do sklepu?

    Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:

    Widze ze nikt mi nie pomoze umieszczam link prosze powiedzie czy warto kupic http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=369_406&products_id=61082
    lub taki: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=369_436&products_id=238946

    Dodano po 32 [minuty]:

    Rozmawialem z firma infkomp, wysylam im specyfikacje a oni moga złożyć kopmuter lub moga zmodyfikowac ten komputer. Zamiast radeona rx 460 bede mial GeForce GTX 1050Ti

    https://www.olx.pl/oferta/tytan-red-ii-do-gie...-rx460-1tb-plock-CID99-ID8ah1h.html#008530f52

    mam nadzieje ze ktos sie wypowie???

    Dodano po 23 [minuty]:

    http://www.x-kom.pl/p/326725-desktop-shiru-4200-i5-6400-gtx1060-8gb-1tb.html#specification

    Posty scaliłem.
    Proszę byś w przypadku dodawania informacji, gdy nikt jeszcze nie zamieścił odpowiedzi, używał przycisku "zmień", nie publikując postu pod postem.
    RADU23
  • Moderator - Komputery Serwis
    Ktoś się wypowie, ale powinieneś pamiętać, że nie wszyscy siedzą na okrągło czekając, kiedy tylko napiszesz posta, aby można było Ci odpowiedzieć. Cierpliwości!

    Przynajmniej, jako że nikt nie był w stanie Ci przez jakiś czas odpowiedzieć, poszukałeś w końcu trochę sam.

    Z tych zestawów gotowych najlepiej wygląda ten z xkom:
    http://www.x-kom.pl/p/326725-desktop-shiru-4200-i5-6400-gtx1060-8gb-1tb.html#specification

    Co do tego zestawu zadałbym kilka pytań firmie X-Kom, jeśli to zrobisz, to na pewno Ci odpowiedzą. Ogólnie nie ma rozpisanych modeli komponentów, dowiedz się, jakie dokładnie modele: płyty głównej, karty graficznej, pamięci RAM, dysku, zasilacza dostaniesz. Dowiedz się też, czy jest osobna gwarancja na komponenty, gdyż płyta główna, procesor, często karta graficzna, ram i zasilacz mają po 3 lata gwarancji, a na zestaw x-kom daje 2 lata gwarancji. O ile są dwa lata na zestaw a na osobne komponenty może być więcej, to OK.

    Zestaw z w miarę dobrych komponentów można złożyć na przykład taki:
    https://www.morele.net/inventory/info/3yXZba/

    Ze złożeniem i wysyłką wyjdzie +1zł więcej. Jeśli zestaw z XKOM jest złożony z normalnych części to ze względu na cenę jest bardziej opłacalny. Tak więc zadzwoń do nich lub wyślij maila.
  • Poziom 9  
    dziekuje jak cos bede widzial to napisze

    Dodano po 42 [minuty]:

    SHIRU to pewnie Chińczyk. Na cały zestaw x-kom dają 2 lata gwarancji. Pani z firmy podała specyfikacje modelu SHIRU 4200 i5-6400/GTX1060/8GB/1TB :



    317984 Obudowa komputerowa SHIRU Gaming Case 3100-001

    281744 Płyta główna Socket 1151 ASUS H110M-D (H110 PCI-E DDR4)


    250232 Procesory Intel Core i5 Intel i5-6400 2.70GHz 6MB BOX BX80662I56400

    178342 Nagrywarka DVD Lite-On iHAS122-14 SATA czarny OEM


    318015 Zasilacz do komputera PeakPower 450W 80 Plus PP450

    268776 Dysk HDD Seagate 1TB HDD 2,5" SATA 5400


    309691 Pamięć RAM DDR4GOODRAM8GB 2133MHz Play Black CL15 GY2133D464L15/8G

    323674 Karta graficzna PCI-E MSIGeForce GTX 1060 3GT OC 3GB GDDR5 GTX 1060 3GT OC
  • Moderator - Komputery Serwis
    Obudowa chińczyk, płyta OK (w tym przedziale cenowym), zasilacz chińczyk, dysk zupełnie bez sensu wolny z laptopa, karta graficzna OK. Biorąc pod uwagę, że gwarancja jest ucięta do dwóch lat, jest badziewny zasilacz, słaba obudowa i dysk twardy z laptopa to wolałbym dopłacić do normalnych komponentów. Możesz spróbować w x-kom.pl, emag.pl, proline.pl, techplanet.pl posprawdzać, gdzie wyjdzie najtaniej podobna konfiguracja. Z najtańszych płyt możesz szukać modeli Asus H110M-D, Asus H110M-K, MSI H110M PRO-D, MSI H110M PRO-VD na przykład. GTX1060 możesz poszukać innych firm, na pewno 3 lata gwarancji dają MSI, Gigabyte i Asus.
  • Poziom 16  
    A czemu zaraz lipny, dobry zasilacz tylko, że 350W, a jak do tej konfiguracji wystarczający. GTX 1050Ti pociągnie jakieś 75W, procesor 65W, dokładając trochę zapasu to zapotrzebowanie na energię przez ten komputer to maks 200W. (mówię o tym z proline)
  • Poziom 9  
    na komputer jest pewnie 2 lata gwarancji jest wart tych pieniędzy?


    Ja bym kupil ten https://www.olx.pl/oferta/tytan-gt-black-i5-4...gb-gwarancja-CID99-IDd6nfh.html#aa50d4ea04??? serwis blisko 28km ode mnie, obszukałem sie co moglem to znalazlem

    prosze sie wypowiedziec chyba ze macie lepsze pomysly i do tego daja Gwarancje do 36 miesięcy

    za 2800 zamontuja kosc do 16gb ramu i procek intel core i5 6400 mysle ze warto???

    Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

    W czwartek chyba go kupie
  • Poziom 43  
    dariusz2021 napisał:
    W czwartek chyba go kupie

    Co w tym komputerze warte jest 2700zł ?

    "4 GIGABAJTOWA KARTA GRAFICZNA!!! - Najnowszy Geforce GTX 1050TI to PRAWDZIWA PERŁA DO GIER. Najnowszy model projektowany z myślą o najnowszych grach obsługujących DX12.
    Dzięki tej karcie uruchomisz KAŻDĄ NAJNOWSZĄ GRĘ w MAKSYMALNYCH detalach!!!"
    Oczywiście :)

    "Jesteśmy solidną i profesjonalną firmą"
    "Wystawiamy na każdy zakupiony u nas sprzęt paragon lub fakturę vat!!!'
    Niesamowite :)

    "NIE KUPUJESZ KOTA W WORKU!!!"
    "Dysk twardy: 1 TERABAJT, zasilacz 550W"
    To oczywiście zostało napisane, jak i to jakie MOBO :)

    "W przeciwieństwie do komputera zakupionego od osoby prywatnej kupując od nas masz pewność, że sprzęt się nie zepsuje lada chwila."
    Pewnie współpracują z jakimś medium :)

    Takich kwiatków w tym czymś bo nie nazwę tego ani ogłoszeniem, ani reklama jest jeszcze parę.

    Ale bierz dostaniesz gratis: kabel zasilający gratis ;) i marnego gryzonia kosztującego 30zł, a wartego jeszcze mniej :)

    Przecież za takie pieniądze to coś nowego na 1151, DDR4 i dyskiem SSD.
  • Poziom 23  
    Ten zestaw podawany wyżej z X-kom jak na gotowiec wygląda całkiem dobrze.
  • Poziom 9  
    Mam rozumiec ze pamiec ram mimo 16GB, nie wiem co to 1151 i dyskiem SSD jest sredni to wszystko?
    w czwartek chce kupic komputer potrzebuje do pracy najwyzej wezme na raty. Chyba ze podacie w koncu link jaki kupic komputer z takimi parametrami. Co mial Pan na mysli piszac marnego gryzonia.

    rocesor: 4x3.4 GHz (i5 6400 TRYB TURBO 6 mb cache)

    Pamięć RAM: 16 GB DDR3 Dual Chanel (1600 MHz)

    Dysk twardy: 1 TERABAJT

    Karta graficzna: Geforce GTX 1050TI 4 GB DDR5

    DVDRW, USB3.0
    zasilacz 550W

    z 3 letnia gwarancja ???

    Dodano po 38 [minuty]:

    Wcześniej Pan napisał Dlaczego po prostu nie zamówisz według własnej specyfikacji zestawu komputerowego z jakiegoś sklepu internetowego, który się tym zajmuje?
    tu jest problem ponieważ nie znam się na dyskach, pamięci ram itd. Więc nie jestem wstanie by zamowic komputer. Jesli sie tym Pan zajmuje to powinien znac namiary do sklepow czy podac jakis link bo tak to bedziemy pisc miesiacami a moze ten komputer a moze inny :)

    Dodano po 13 [minuty]:

    Ten jest slabszy http://www.vobis.pl/lenovo-ideacentre-700-25ish-90ed0048pb-2-152877.html#specyfikacja

    Dodano po 7 [minuty]:

    Jest taki nie na moja kieszen http://www.arest.pl/produkt/Komputery/desktop...0-8-GB-128-GB-SSD-DVDRW-USB3-0-iHD-Win10-Pro/

    Dodano po 3 [minuty]:

    http://www.sferis.pl/komputer-lenovo-thinkcen...r4-500gb-hd530-usb30-win7pro-win10pro-p411888
    4 gb ramu a jaka karta nie wiem ja tu nic innego nie znajde.

    http://www.sferis.pl/komputer-action-actina-g...6400-8gb-1000gb-hd-530-gtx1060-dos-2y-p452720 tylko 2 lata gw
  • Poziom 26  
    Przykładowy koszyk:
    https://www.morele.net/inventory/info/HsCKKd/

    Montaż komputera na liście jest za 89,99, jednak po użyciu kodu: O44Y129AC8, montaż będzie kosztował 1 zł.

    Jeśli chcesz trochę taniej, to można zrezygnować z chłodzenia procesora, które dałem do koszyka, wtedy zostanie zamontowane tzw. BOX'owe (dołączone przez producenta procesora), zaoszczędzisz w ten sposób 115 zł.

    Te 115 zł lub mniej można przeznaczyć na lepszą płytę główną lub inny komponent... Jednak w ten sposób cały komputer na pewno będzie słabiej chłodzony i stanie się głośniejszy jeśli chodzi o pracę wentylatora CPU.

    Cały zestaw z tym chłodzeniem za 115 zł i przesyłką kurierską nie przekroczy 2800 zł.

    P.S. Jaki masz aktualnie monitor? Ma on gniazdo HDMI/DVI-D/DIsplayPort?
  • Poziom 9  
    Pan to zlozy podejmie sie? zaplace za to prosze odp. ja jestem inwalida i nie mam pojecia o skladaniu monitor ma DVI-D zalezy mi na win 7 home premium 64 bity
  • Poziom 43  
    Przecież wszystko złożą Ci na morele.net.
  • Poziom 9  
    Zaplace 2853,99 zł musze sie rejestrowac? dodac do koszyka i to wszystko?

    Procesor Intel Core i5-6400, 2.7GHz, 6MB, BOX (BX80662I56400)
    to nie jest skylake?
  • Poziom 26  
    Dodajesz do koszyka:
    Montaż komponentów(od 3 elementów wraz z dodatkowym chłodzeniem) - po prostu wpisujesz w pole wyszukiwania taką nazwę i dodaje usługę do koszyka

    Później u dołu strony w pole Kod promocyjny wpisujesz: O44Y129AC8 i masz montaż za 1zł.

    Przed użyciem kodu promocyjnego:
    Jakie komputer polecacie do 2600zł do gier?

    Po użyciu kodu:
    Jakie komputer polecacie do 2600zł do gier?

    Cena usługi montażu przed użyciem kodu:
    Jakie komputer polecacie do 2600zł do gier?

    Cena usługi montażu po użyciu kodu:
    Jakie komputer polecacie do 2600zł do gier?
  • Poziom 9  
    przedluzenie gwarancji 3 lata 28zl? wybrac?

    Dodano po 3 [minuty]:

    wybralem wszystko chyba z 3 letnia gwarancja?
  • Poziom 26  
    Jak chcesz, 28 zł to nie dużo, Twoja decyzja.

    P.S. > Nie wiem czy potrzebujesz napęd CD/DVD, jeśli tak to dołóż sobie jakiś do 50 zł do koszyka.
  • Poziom 9  
    Najlepiej jakby Pan zadzwonil zebym nie wpierniczyl sie

    Dodano po 3 [minuty]:

    gwarancje wybralem chyba na obudowe 3 lata a ja chce 3 lata na caly zestaw jak to zrobic najlepiem jak Pan to zamowil za mnie ok z nagrywarka

    Dodano po 5 [minuty]:

    ???