Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirlpool ADG6240 - błąd F4 E1

chaszcz78 03 Sty 2017 09:32 717 4
  • #1 03 Sty 2017 09:32
    chaszcz78
    Poziom 2  

    Witam.
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu. Po włączeniu zmywarki 15 razy pika i wyświetla się błąd F4 E1.

    Przeczytałem już cały Internet 2 razy i 5 razy to forum i niestety nie znalazłem rozwiązania na ten problem. Czy te błędy należy traktować oddzielnie czy należy odczytywać to jako jeden problem, który wskazuje konkretnie na daną usterkę?

    Rozebrałem zmywarkę i sprawdziłem wszystko co się da (drożność szlauchu, pompę odprowadzającą, czujnik owi czy jakoś tak i jeszcze coś tam innego). Czyli zalecenia z innych wątków tego forum. Nic to nie pomogło.

    Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

    0 4
  • #3 03 Sty 2017 10:57
    chaszcz78
    Poziom 2  

    Kolego, czytaj ze zrozumienien.
    We wskazanym przez Ciebie wątku (który oczywiście wcześniej już znalazłem) jest napisane, że zmywarka działa tylko nie grzeje.
    U mnie jest jak w opisie. Od razu po podłączeniu mam te objawy. Nie da się również nic zrobić za pomocą panela sterującego (dokonać resetu czy innej czynności).
    Pomijam fakt, chamstwa i nie będę się zniżał do takiego poziomu.
    Nawet gdyby wątek już był rozwiązany a ktoś go nie znalazł to co za problem go poruszyć od nowa?

    Pozdrawiam

    0
  • Pomocny post
    #4 04 Sty 2017 06:09
    skryn
    Admin grupy AGD

    chaszcz78 napisał:
    wyświetla się błąd F4 E1.

    Do wymiany pompa myjąca.

    0
  • #5 24 Maj 2017 07:58
    chaszcz78
    Poziom 2  

    Problem został rozwiązany.
    Kupiłem nową zmywarkę.

    0