Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Prestigio Wize N3 PSP3507 DUO - Zawiesza sie na napisie Prestigio

szczepan220285 03 Sty 2017 14:58 1776 23
  • #1 03 Sty 2017 14:58
    szczepan220285
    Poziom 9  

    Witam. Mam problem z tym telefonem. Telefon udalo sie zrootowac programiem KingoRoot. Wszystko przebieglo normalnie, program zrootowal telefon. Problem pojawil sie dopiero po wylaczeniu telefonu i ponownym wlaczeniu. Zawiesza sie na ekranie startowym Prestigio. Dodam ze hard reset nic nie pomaga, caly czas jest to samo. Moim zdaniem zostaje tylko wgranie nowego oprogramowania. I tu mam problem... Nigdzie nie moge znalesc tego oprogramowania i sterownikow do tego modelu telefonu. Prosze o pomoc kazdego kto moglby pomoc w uratowaniu tego telefonu.

    0 23
  • MagBoss
  • #3 05 Sty 2017 14:40
    szczepan220285
    Poziom 9  

    nutergsm, a ten plik nie jest za maly? sam plik androida powinien zajmowac okolo 600mb... a to calosc ma 57,5mb...

    Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

    Sprobowalem tego sposobu z linku, ale po update z karty pamieci nie pojawia sie nawet logo Prestigio, a automatycznie wchodzi samo w tryb recovery... Jakies inne pomysly?

    Dodano po 27 [minuty]:

    Dodam ze wyskakuje mi blad ,,Installation aborted,, Status 7

    0
  • #4 05 Sty 2017 16:03
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Wygląda na to, że to tylko jakaś aktualizacja. Po oznaczeniu płyty może by znalazł inne firmware.

    0
  • #5 06 Sty 2017 20:03
    szczepan220285
    Poziom 9  

    Męcze sie z tym telefonem juz 3 dni :) teraz potrzebuje sterowniki do wgrania firmware, firmware, i program do wgrania... a z tego co czytalem mozna wgrac tym samym programem co wgrywa sie firmware do alcatel one touch pop c7. Program mam ale jest problem ze sterownikami. Wymagaja podpisania cyfrowego, bo program nie czyta telefonu. Instalowalem systemy poczawszy od windows xp sp3 do windows 10. I sa zawsze problemy ze sterownikami. Zaznaczam ze w opcjach systemu mam wylaczone podpisywanie cyfrowe sterownikow. A i tak jest wykrzyknik przy zainstalowanym urzadzeniu. Sterownik Spreadtrum sciagam instaluje,a po podlaczeniu telefonu jest tak jak by tego sterownika nie bylo...

    0
  • #6 06 Sty 2017 20:26
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Bo telefon musisz podpiąć w trybie bootloadera. Szukaj firmware ale raczej ciężko z tym będzie.

    0
  • #7 07 Sty 2017 14:09
    szczepan220285
    Poziom 9  

    Telefon podpinalem w roznych trybach, fastboot , bootloader, nawet tak jak ktos na jakiejs stronie opisal zeby podlaczyc telefon bez akumulatora. I zawsze sa problemy ze sterownikiem... Potrzebowalbym sterowniki podpisane cyfrowo, lub dobry sprawdzony sposob na wylaczenie tego ppdpisywania cyfrowego. Bo niby mi windows dziala w trybie testowym, z wylaczonym podpisywaniem cyfrowym sterownikow a jednak jest ten wykrzyknik obok urzadzenia (kolor zolty). Eventualnie dobry program ktory mi znajdzie brakujacy niezainstalowany sterownik.

    0
  • Pomocny post
    #9 07 Sty 2017 23:58
    gsm-tech
    Poziom 23  

    szczepan220285 napisał:
    Męcze sie z tym telefonem juz 3 dni :) teraz potrzebuje sterowniki do wgrania firmware, firmware, i program do wgrania... a z tego co czytalem mozna wgrac tym samym programem co wgrywa sie firmware do alcatel one touch pop c7. Program mam ale jest problem ze sterownikami. Wymagaja podpisania cyfrowego, bo program nie czyta telefonu.


    Tutaj kolego się mylisz nie wykorzystasz SPflasehra od Aalcatela Pop C7 z prostego powodu Alcatel Pop C7 ma MCU MediaTek MT6582M w twoim Prstigio PSP3507 DUO
    siedzi MCU Spreadtrum SC7731 całkiem inna platforma ;)

    Sterowniki , flasher , masz w załączniku

    0
  • #10 10 Sty 2017 12:43
    szczepan220285
    Poziom 9  

    DriverSPRD.rar nie moge juz pobrac bo nie mam punktow... Ehhh... Moze jakis link do tych sterownikow?

    1
  • Pomocny post
    #11 10 Sty 2017 13:49
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Możesz zasysać. Przesłałem punkciki.

    1
  • #12 10 Sty 2017 15:55
    szczepan220285
    Poziom 9  

    gsm-tech sterowniki pasuja idealnie, i bez opcji wylaczenia podpisywania cyfrowego sterownikow. Zostalo mi znalesc room do tego telefonu... Nie musi byc koniecznie oryginalny... bo z oryginalnym 5.1 jest naprawde problem ze znalezieniem... Moze byc nawet starszy 4.4.2.
    Ewentualnie jakis zmodyfikowany...

    1
  • #13 10 Sty 2017 16:53
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Musisz szukać ewentualnie zrobić kopię swojego firmware i próbować zmodyfikować.
    Dodano po 25 [minuty]:
    Tutaj masz firmware pod MCU SC7731 http://www.needrom.com/category/spreadtrum/sc7731/. Teraz musisz odszukać bliźniaczy model lub najbardziej zbliżony pod względem technicznym. Jak uda ci się to wgraj firmware z tego modelu do twojego, powinno pasować ale nigdy niema 100% pewności.

    0
  • #14 18 Lis 2017 02:37
    szczepan220285
    Poziom 9  

    Witam. Po tak dlugim czasie znalazlem do tego telefonu firmware z pod tego linku https://docs.google.com/uc?id=0BwUU6mTaimgMNW5veDZWR1NqRzQ&export=download . Wszystko bylo by wporzadku, ale podczas wgrywania pojawia sie komunikat jak na zdjeciu. Ktos wie od czego to zalezy? Dodam tez ze probowalem na wlozonej baterii i na wyjetej. I zawsze konczy sie tak jak na pierwszym obrazku. Prestigio Wize N3 PSP3507 DUO - Zawiesza sie na napisie PrestigioPrestigio Wize N3 PSP3507 DUO - Zawiesza sie na napisie Prestigio

    0
  • #15 18 Lis 2017 15:33
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Spróbuj inną wersja programu.

    0
  • #16 18 Lis 2017 20:54
    szczepan220285
    Poziom 9  

    nutergsm. wszystkimi programami z tej stronu : https://androidmtk.com/download-spd-upgrade-tool-all-versions mialem to samo albo mialem tak jak na zdjeciuPrestigio Wize N3 PSP3507 DUO - Zawiesza sie na napisie Prestigio . Wiem ze jest inna wersja roomu o takiej nazwie psp3507duo.20160719.1.0.03. Ta ktora posiadam jest z koncowka 4. Ale ta psp3507duo.20160719.1.0.03 jest dostepna tylko na jakiejs stronie rosyjskiej, z czym trzeba pobrac jakis program, zarejestrowac sie i w tedy mozna to pobrac... Probowalem to zrobic, ale ta cyrylica mnie z nog zwala...

    0
  • #17 18 Lis 2017 21:03
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Daj linka to sprawdzę.

    0
  • #20 18 Lis 2017 21:33
    szczepan220285
    Poziom 9  

    Tak, i tego pierwszego nie mam jak pobrac... Wlasnie to wczoraj znalazlem. to drugie pobralem i takie bledy mi wyskakuja jak podawalem na zdjeciach.

    0
  • #21 18 Lis 2017 21:43
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Trzeba się zarejestrować. Próbowałeś wgrywać modyfikowane romy?

    0
  • #22 18 Lis 2017 21:58
    szczepan220285
    Poziom 9  

    Nie... Bo nawet nie znalazlem nigdzie co by do niego pasowalo... I mam gorszy problem teraz z tym telefonem, bo jak wgrywalem inne roomy od innych telefonow, to teraz jak sie wlacza telefon jest tylko bialy ekran... Nawet jak sie wlacza rtyb recovery. Tak ze raczej puki co nie wgram zadnego zmodyfikowanego roomu...

    0
  • #23 19 Lis 2017 12:56
    gsm-tech
    Poziom 23  

    Jak wgrywałeś inne romy to pewnie maja inne sterowniki pod inny typ LCD stąd biały ekan.
    Co do błędu który wyrzuca updater wyglada na to że updater nie widzi zawartości pliku prawdopodobie NV_W bo na screnie nie widać kompetnej scieżki , możesz spróbować zmienić w konfguracji updatera co ma wgrać i spróbować wrzucić soft jeszcze raz.
    Tu masz plik sciągniety z Yandi Prestigio Wize N3 PSP3507 DUO

    0
  • #24 19 Lis 2017 15:05
    szczepan220285
    Poziom 9  

    gsm-tech. Nie bardzo wiem jak podac sciezke do tego pliku, a tym bardziej ja edytowac :) Z podaniem sciezki,moze i nie bylo by problemu. Gorzej z edycja... Ogolnie soft 20160408.1.0.03 jak i 20160719.1.0.04 udalo mi sie wgrac tylko ta wersja programu SPD_Upgrade_Tool_R2.10.1001,i to nie bez kombinowania. Po zaladowaniu pliku do programu, wszedlem w ustawienia jak na zdjeciu, i odznaczylem ta opcje : Prestigio Wize N3 PSP3507 DUO - Zawiesza sie na napisie Prestigio . Soft oczywiscie wgral sie, telefon smiga, ale mam wrazenie ze gubi zasieg na obu gniazdach sim...

    0