Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Kuchnia gazowo-elektryczna x2 (50cm)

Hermanowy 06 Jan 2017 02:11 726 1
    Hermanowy
    Level 17  
    Witam

Jakoś tak się złożyło, że oprócz pralek potrzebuję jeszcze dwie kuchnie gazowo-elektryczne (50cm), inox, na gaz ziemny.

Potrzebowałbym trzy, ale jedną już zakupiłem (Amica 5010ge3.33ezpq(w) w zamian za przeciekającą przy zaworach palników "radomkę").

Jedna dla starszych osób. Prosta w obsłudze, jak najmniej bajerów.

Druga tutaj dylemat większy. Waham się miedzy wolnostojącą, a piekarnikiem + płyta gazowa do zabudowy. Jakie są plusy i minusy zabudowy w porównaniu do wolnostojącej? Ta może mieć więcej bajerów.

Podstawą jest bezpieczeństwo (chyba wszystkie już mają czujniki przeciwwypływowe?), chłodny front (3 szyby, chociaż po zakupie Amici powyżej już wiem, że obecne konstrukcje drzwi, gdzie po prostu są powsuwane w szyny 2 szyby, oprócz czołowej to nie to samo co kiedyś - spawane drzwi bez otworów. Drzwi i tak się nagrzewają. Fajną opcją są też prowadnice teleskopowe. Jaki system czyszczenia najlepszy? Z tego co sie orientowałem chyba parowe jest najtańsze i najpraktyczniejsze w użytkowaniu.

Czy kuchnie Amici to dobry wybór? W kilku miejscach odradzano mi Indesit i Beko w tej samej cenie co Amica. Może Electrolux?
    Może któryś producent ma promocję na dłuższą gwarancję?
    Hermanowy
    Level 17  
    Zakupione 2 tygodnie temu (ostro zwlekałem) Amica 57GE3.33HZpTaDpAQ(Xx).

Po przeptrzepaniu rynku Amica chyba nadal jest najbardziej opłacalna, mimo przepaleń na stalowej płycie grzejnej.