Witam! Jestem gitarzystą początkującego zespołu muzycznego. Narazie udzielamy się tylko na próbach, na których niestety mało co słychać. Gramy dość cięzką muzę i gdy perkusja wejdzie na podwójną stopę i poprawi jeszcze tależami to tak naprawdę garmy na pamięć.
Dysponujemy 2 piecami gitarowymi o mocach ok 90-100W, jednym wzmaczniaczem niewiadomej mocy i dwoma kolumnami pseudo estradowymi.
Chciałbym zapytać, jak to wszystko rozstawić, aby każdy dobrze się słyszał?
Potzrebujemy nagłośnić:
- gitarę rytmiczną,
- gitarę solową,
- wokal
- a w przyszłości gitarę basową.
Nie jestem w stanie dokładnie określić objętośći sali prób. Gramy w głównej sali świetlicy środowiskowej. Nie posiada ona żadnego wytłumienia, ani w żaden sposób nie jest przystosowan do grania (poza podestem na perkusję, który podskakuje, za każdym uderzeniem stopy)
Proszę o jakiekolwiek sugestie.
Dysponujemy 2 piecami gitarowymi o mocach ok 90-100W, jednym wzmaczniaczem niewiadomej mocy i dwoma kolumnami pseudo estradowymi.
Chciałbym zapytać, jak to wszystko rozstawić, aby każdy dobrze się słyszał?
Potzrebujemy nagłośnić:
- gitarę rytmiczną,
- gitarę solową,
- wokal
- a w przyszłości gitarę basową.
Nie jestem w stanie dokładnie określić objętośći sali prób. Gramy w głównej sali świetlicy środowiskowej. Nie posiada ona żadnego wytłumienia, ani w żaden sposób nie jest przystosowan do grania (poza podestem na perkusję, który podskakuje, za każdym uderzeniem stopy)
Proszę o jakiekolwiek sugestie.